Tips Berguna · Tips Kesihatan

Herbal plants you can plant at home & how to use them

Imagine your house in Bishan will look aesthetically good with the help of potted plants and most importantly, have medicinal use. There are herbal plants out there easily to be plant for health purposes. However, the medicinal plants have a widely range for medicinal use, from curing the flu to other serious illness. Besides, with… Continue reading Herbal plants you can plant at home & how to use them

Info Kesihatan · Tips Kesihatan

Bahaya Cahaya Biru di Hp: Boleh Menyebabkan Mata Rosak & Kanser?

Masalah cahaya biru ini sering diabaikan oleh ibu ayah sewaktu memberi anak gajet. Dan ramai ibu ayah yang tidak tahu tentang bahaya cahaya biru ini. Sekarang bahaya cahaya biru ini telah menjadi satu kebimbangan dikalangan doktor mata Menurut kajian, pendedahan cahaya biru dari semasa ke semasa boleh menyebabkan retina mata menjadi rosak dan boleh menyebabkan… Continue reading Bahaya Cahaya Biru di Hp: Boleh Menyebabkan Mata Rosak & Kanser?

Gastrik · Info Kesihatan · Tips Kesihatan

Ubat Gastrik Paling Mujarab & Selamat Digunakan

Ada yang mengatakan bahawa gastrik ni dah jadi trend penyakit moden pada masa sekarang. Sebabnya makin ramai yang ada penyakit gastrik ni tak kira golongan. Ini terjadi mungkin kerana cara hidup yang tidak teratur. Biasalah kan, zaman moden sekarang semuanya nak cepat dan pantas. Sehinggakan makan pun nak makan makanan segera (fast food) dan makanan… Continue reading Ubat Gastrik Paling Mujarab & Selamat Digunakan

Tips Kesihatan

Rahsia Disebalik Warna Buah dan Sayur

Assalamualaikum...Dalam dunia ni terdapat macam-macam warna kan. Setiap warna mempunyai keistimewaannya tersendiri dan setiap orang bebas memilih warna kesukaan mereka sendiri. Warna juga boleh melambangkan personaliti seseorang melalui warna baju yang mereka pakai setiap hari. Tapi, hari ni mia nak kongsikan rahsia disebalik warna pada buah-buahan dan sayur-sayuran. Mia suka sangat tengok buah atau sayur yang… Continue reading Rahsia Disebalik Warna Buah dan Sayur

Info Kesihatan · Tips Kesihatan

JEREBU kian membimbangkan, cegah sebelum parah!!!

Assalamualaikum...Dah lama tak menulis dalam blog nie. Akibat daripada kekangan masa dan masalah kesihatan, tak dapat nak update entry setiap hari. Tapi, insyaAllah, lepas nie akan lebih konsisten untuk mengupdate dan up to date kan blog nie. hehe. Topik yang makin panas sekarang adalah masalah JEREBU kan. Walaupun dah lama berlaku tetapi masih lagi diperkatakan kerana… Continue reading JEREBU kian membimbangkan, cegah sebelum parah!!!