Set Kulit Cantik · Tips Berguna · Youth Skin Care

Kempen Kesedaran Kulit Cantik Tanpa Kimia Berbahaya

Sekarang sudah ramai yang buka minda untuk mendapatkan kulit yang cantik tanpa kimia berbahaya. Walaupun terdapat banyak produk untuk kulit cantik di pasaran, orang kita sekarang dah pandai untuk memilih produk yang dapat menjadikan kulit mereka cantik tanpa kimia berbahaya. Kerana rata-rata telah tahu bahawa produk kecantikkan yang mengandungi bahan kimia berbahaya ini akan merosakkan… Continue reading Kempen Kesedaran Kulit Cantik Tanpa Kimia Berbahaya

Tips Berguna · Youth Skin Care

Petua Mencantikkan Kulit Muka Dengan Hanya Menggunakan Bahan Yang Ada Di Rumah

Soal kecantikan kulit muka sangat berkait rapat dengan kehidupan wanita. Terdapat banyak petua mencantikkan kulit muka yang ada diluar sana. Semuanya mudah untuk diamalkan. Kebiasaannya petua untuk mencantikkan kulit muka ini hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi sahaja. Tetapi untuk kelihatan cantik, tiada jalan pintas untuk dapatkannya. Ia memerlukan kesabaran dan perlu dilakukan dengan konsisten untuk mendapatkan… Continue reading Petua Mencantikkan Kulit Muka Dengan Hanya Menggunakan Bahan Yang Ada Di Rumah

Tips Berguna

Renting an apartment? Consider breaking these rules

Often, the atmosphere in the apartment affects one's spirits and moods. A well-decorated house will always warm your heart every time you get home. On contrary, a poorly done house may only serve to give you feelings of loneliness. As a homeowner, it is easy to pimp in money to get the house decorated to… Continue reading Renting an apartment? Consider breaking these rules

Tips Berguna · Tips Kesihatan

Cara basuh sayur yang betul untuk menghilangkan racun perosak

Takut tengok sayur-sayur kat pasar sekarang kan. Semuanya segar bugar jek. Takde langsung kesan kena gigit dengan serangga perosak. Ni, mesti guna banyak racun perosak kan. Sampai kan tande lobang-lobang langsung pada sayur tu. Kalau kita tak prihatin, sambil lewa je basuh sayur tu, mesti ada lagi saki baki racun perosak tu melekat kat sayur… Continue reading Cara basuh sayur yang betul untuk menghilangkan racun perosak

Tips Berguna

Cara Mengaktifkan Touch Pad Laptop Acer yang Terkunci

Assalamualaikum semua...Paksa jugak hari ini untuk menulis blog ni pagi ni agar tak bersawang. Sayang pulak bila blog ni sepi jek. Tapi alkisahnya pagi ni buat mia panik sekejap bila bukak laptop ni tiba-tiba je touch pad laptop ni tak berfungsi. Tiba-tiba je cursor laptop ni tak bergerak-gerak. Baru je semangat nak update blog, tiba-tiba… Continue reading Cara Mengaktifkan Touch Pad Laptop Acer yang Terkunci

Tips Berguna · Tips Kesihatan

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum...Alhamdulillah, hari nie kita berpuasa hari yang ke 16. Dah setengah bulan dah kita berpuasa. Semakin nak habis bulan puasa ni, semakin panas pulak cuaca sekarang. Di Penang pun dah lama tak hujan. Ini adalah satu cabaran umat Islam untuk terus berpuasa. InsyaAllah pahala berganda-ganda. Jadi, amatlah penting untuk kita mengambil air yang mencukupi sewaktu bulan… Continue reading Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Ramadhan

Tips Berguna · Tips Keibubapaan

Tips Melindungi Anak Daripada Bahaya Yang Diluar Kawalan Kita

Assalamualaikum...Alhamdulillah, hari jumaat datang lagi. Hari yang penuh barakah, penghulu segala hari. Bercakap pasal anak, mesti kita rasa bimbang bila duduk berjauhan dengan anak. Walaupun sekejap je tinggal anak kat taska ke mesti kita syik duk terfikir-fikirkan mereka kan. Tambahan pula sekarang nie banyak kes-kes yang kita tak ingini berlaku.Tapi, mampu ke kita nak awasi… Continue reading Tips Melindungi Anak Daripada Bahaya Yang Diluar Kawalan Kita

Tips Berguna

11 Kesalahan yang selalu kita buat ketika berpuasa

Assalamualaikum...Tinggal berapa hari je lagi nak puasa kan. Tak sabar rasanya nak berpuasa kali nie. Tapi, sebelum tu jom kita semak balik apa kesalahan yang selalu kita buat semasa berpuasa. Ingat balik masa puasa tahun lepas, semoga Ramadhan tahun ini kita tak ulang kesalahan yang sama.Perkara yang selalu kita buat di bulan puasa1. Tidak bersahurCara… Continue reading 11 Kesalahan yang selalu kita buat ketika berpuasa

Info Kesihatan · Tips Berguna

Tips Kekal Cergas Bertenaga di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum...Pejam celik pejam celik tinggal berapa hari je lagi nak puasa kan. Bulan puasa ni adalah bulan bonus untuk kita mempertingkatkan amalan ibadah. Sebab apa? Sebab bulan ramadhan segala amalan kita digandakan pahalanya. Jadi, kita haruslah kekal cergas dan bertenaga di bulan Ramadhan supaya kita dapat berpuasa dengan sempurna dan menjalankan ibadah yang dituntut di… Continue reading Tips Kekal Cergas Bertenaga di Bulan Ramadhan

Tips Berguna

8 Rahsia Anak Mudah Nak Berus Gigi

Assalamualaikum semua...Teringat kisah dulu-dulu waktu di sekolah tadika atau di sekolah rendah, sehari sebelum tu cikgu minta suruh bawak berus gigi dan cawan plastik ke sekolah sebab esoknya nurse datang sekolah nak ajar cara berus gigi. Pagi-pagi lagi dah kena beratur kat tepi kelas, duduk menghadap ke longkang untuk memberus gigi beramai-ramai. Siapa ada pengalaman… Continue reading 8 Rahsia Anak Mudah Nak Berus Gigi