Tips bisnes

Tips Bisnes Online Paling Mudah yang Mesti Dilakukan untuk Memulakan Perniagaan

Atas sebab kekangan kewangan yang berlaku sekarang, makin ramai yang mengambil inisiatif untuk membuat bisnes online. Antara sebab kita buat bisnes online adalah kerana ianya sangat mudah. Jadi, bagi mereka yang ingin memulakan bisnes online ini, Mia nak kongsikan satu tips bisnes online paling mudah yang patut anda ikut.

bisnes online paling mudah

Tips Bisnes Online Paling Mudah yang Mesti Dilakukan untuk Memulakan Perniagaan

Tips bisnes online paling mudah ini berguna bagi mereka yang baru nak mulakan bisnes online. Tips bisnes online paling mudah yang Mia nak kongsikan adalah mulakan bisnes yang menggunakan sistem dropship dulu.

Dropship maksudnya kita tak perlu modal untuk beli stok, tak perlu simpan stok & tak perlu susah2 nak handle barang. Jadi, anda tidak memerlukan modal yang besar untuk memulakan bisnes. Tak perlu nak sewa kedai, tak perlu nak beli stok yang mahal, tak perlu nal pergi pos barang dan sebagainya.

Macam bisnes online yang Mia tengah buat sekarang, Mia buat bisnes online ni macam sistem dropship. Tak perlu ambik stok, tak perlu pos-pos barang. Semuanya diuruskan oleh pihak pengurusan. Order pun guna online je. Kan mudah tu.

Dan yang lebih penting, bisnes online ini mempunyai group support yang sangat besar. Lumrah la kan, nak keluar dari zon selesa bukanlah senang. Cepat je mood bisnes kita jatuh. Tetapi kalau kita berusaha dan adanya support group yang mantap, untuk berjaya adalah tak mustahil.

Mia tak berkerja seorang, kami ada kumpulan yang membantu satu sama lain. Kalau ada yang jatuh, kami bangunkan. Kalau ada yang berjaya, kami raikan. Suka duka kami kongsi bersama.

Apa yang bestnya kalau join group mia ni???

  1. kelas diadakan secara online (webinar, whatsapp @ telegram) dan offline

    • ilmu penting untuk berbisnes, pengetahuan tentang produk, bisnes marketing kebanyakkannya dibuat secara online. Tak perlu susah-susah untuk keluar. Kalau tak tahu cara nak consult prospek pun, boleh je tanya dalam group tu, pasti ada yang membantu. Kalau kelas offline pun, boleh bawak anak sekali. Kerana ini adalah bisnes family. Tu yang best dengan bisnes ini. Keluarga sentiasa bersama.
  2. Kumpulan yang tak lekang dengan nasihat & motivasi.

    • Hidup kita kan macam roda, sekejap diatas, sekejap dibawah. Jadi penting untuk ada kumpulan yang selalu ingat mengingati, nasihat menasihati. Sentiasa je ada cerita2 motivasi yang dikongsikan untuk naikkan motivasi diri. Tak sempat nak jatuh, ada je yang tarik semula tangan ni. Lagi best, group dalam bisnes ini bnyk mengajar untuk kita lebih dekat kepada yang Maha Memberi Rezeki. Kerana, walau macam mana sekuat pun kita berusaha, rezeki kita adalah di tanganNya.
  3. Mengamalkan gaya hidup sihat.

    • Kami bukan sahaja menjual produk, tapi kami mengamalkan gaya hidup sihat. Banyak ilmu tentang gaya hidup sihat yang boleh dapat bila join group kami. Bila ada keraguan, boleh je tanya dalam group tu, pasti ada je yang akan beri jawapan.
  4. Marketing tools dikongsi bersama

    • Dalam group ni, kami sering bertukar-tukar poster produk & testimoni untuk kegunaan bersama.

Sekarang Mia berada dalam kumpulan bisnes Shaklee yang terbesar di Malaysia. Yea, Mia menjalankan bisnes Shaklee. Ramai yang memandang negatif pada bisnes Shaklee, tetapi hakikatnya telah ramai jutawan yang lahir dalam bisnes ini walaupun hanya dengan menjalankan bisnes ini secara dropship.

Banyak kelebihan yang anda dapat menerusi bisnes ini, dan yang paling penting bisnes ini boleh diwarisi oleh anak-anak anda tanpa memulakan bisnes ini dari awal. Haa, best kan. Mia dah kongsikan kelebihan bisnes ini dalam artikel ini 6 Sebab Kenapa Perlu Buat Bisnes Shaklee

Produk Shaklee adalah produk yang paling bagus lengkap dengan kajian yang terperinci. Dan produk kesihatan adalah produk evergrenn yang memang orang perlukan tak kiralah keadaan ekonomi meleset atau tidak kerana kesihatan adalah nombor satu.

Shaklee menawarkan banyak jenis bonus antaranya, bonus bulanan, bonus untuk kereta, bonus untuk mereka yang boleh naik pangkat, bonus pelancongan percuma & banyak lagi. Banyak lagi kelebihan bisnes ini dalam artikel yang Mia kongsikan diatas.

Jangan tunggu lagi!!!

Kalau kita tak start berbisnes sekarang, sampai bila lagi kita nak tunggu. Sampai anak dah besar, nak masuk U baru kita nak start bisnes, masa tu dah tak sempat nak kumpul duit nak biaya anak belajar.

Tak kan kita nak cakap kat anak tu kita takde duit untuk biaya mereka masuk U? Kita tak tahu masa depan macam mana, kemungkinan biasiswa, ptptn semua dah takde.

Kita bukan buat bisnes untuk kaya, tapi cukup untuk keperluan keluarga besar kita. Kalau ada lebih tu, kita boleh berkongsi dengan orang lain dengan cara sedekah, infaq dan sebagainya. Bayangkan kalau anak-anak kita masih kecik, & kita suami isteri meninggal, macam mana nasib anak2 kita tanpa wang belanja? fikir-fikirkan.

Jadi, kalau nak join group mia, boleh whatsapp mia di 012-928 3726. Pasti tak menyesal. Mulakan dari sekarang supaya kita ada simpanan tak kiralah dalam bentuk duit atau aset untuk kegunaan masa hadapan. Disamping itu, kita juga boleh bantu mereka yang juga mempunyai masalah kewangan.

Love
-MiaZain-
#mummypreneur
#shakleepreneur
#greatShakleeLeader

0 thoughts on “Tips Bisnes Online Paling Mudah yang Mesti Dilakukan untuk Memulakan Perniagaan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge