Masalah Ibu Menyusu · Vitamin Tambah Tenaga

Rahsia Ibu Menyusu Bertenaga semasa Berpuasa

Ramai ibu menyusu risau mereka tidak mempunyai tenaga sewaktu berpuasa kerana mereka tidak boleh makan dan minum disiang hari. Akan tetapi terdapat satu rahsia yang boleh membuatkan ibu menyusu bertenaga semasa berpuasa.

Ibu menyusu memang akan cepat rasa lapar. Mana tak nya, setiap kali anak menyusu, dianggarkan sebanyak 500 kcal kalori akan hilang. Sebab tu ibu menyusu ni lebih mudah rasa penat dan tidak bertenaga sekiranya mereka tidak makan. Ibu menyusu juga memang memerlukan banyak air sebab kita mudah rasa haus terutama selepas menyusu.

Ibu menyusu bertenaga

Apabila air berkurang dalam badan kita, kita mudah rasa letih dan lesu. Tambah-tambah pula mereka yang menyusu 2 anak sekali gus (tandem nursing). Memang perlukan banyak air untuk pastikan badan kita sentiasa bertenaga dan dapat memastikan bekalan susu tidak merudum. 

Memang terdapat rukhsah atau keringanan untuk ibu menyusu berpuasa. Sekiranya risaukan anak, maka ibu perlu qada’ dan bayar fidyah. Tapi kalau risaukan kesihatan ibu terjejas, maka ibu hanya perlu qada’ puasa sahaja. Tetapi selagi kita boleh berusaha untuk berpuasa, adalah lebih baik untuk kita meneruskan berpuasa.

Jadi, ikuti rahsia ini untuk memastikan badan ibu menyusu bertenaga walaupun telah seharian berpuasa dan tidak menjejaskan sedikitpun jumlah susu yang dihasilkan.

Pengalaman Bertenaga walaupun Berpuasa Sambil Menyusukan Anak

Ini pengalaman Mia berpuasa sewaktu menyusukan anak kedua Mia. Memang terasa sangat letih nya bila kita berpuasa dan menyusu. Tapi sekarang, masalah ini dah boleh diatasi. Daripada rasa tidak bertenaga, kini badan terasa makin bertenaga dan bertambah sihat. Malah kuantiti susu juga mencukupi untuk anak.

Kalau nak dibandingkan sewaktu berpuasa sambil menyusukan anak pertama dengan anak yang kedua, kalau dulu cepat je rasa lapar dan haus. Bermula pukul 10 pagi tu dah rasa perut dah mula berkeroncong. Waktu petang memang rasa menggigil badan sebab lapar.

Waktu sahur memang akan makan nasi. Kita semua dah tahu kan, kalau nasi putih tu memang tinggi indeks glisemiknya. Ditambah pulak dengan lauk-lauk yang berlemak dan berminyak. Bila indeks glisemiknya tinggi, makanan akan lebih cepat dicerna, dan lebih cepat glukosa ditukarkan kepada tenaga.

Jadi, kita akan lebih cepat rasa penat dan letih kerana tenaga dah dilepaskan dengan lebih awal. Bila dah masuk waktu tengah hari, dah takde glukosa dalam badan kita yang boleh ditukarkan kepada tenaga. Jadi, kita telah kehabisan tenaga diawal pagi.

Keadaan kini berubah, Ibu Menyusu Bertenaga walaupun seharian berpuasa

Keadaan berubah apabila Mia telah mengambil secara konsisten produk ini sewaktu anak kedua. Mia pilih untuk mengambil Energizing Soy Protein (ESP) semasa sahur. Sebelum sediakan makanan untuk bersahur tu, Mia akan bancuh dulu ESP ni. Dan terus minum sambil-sambil hidangkan makanan sahur tu. Lepas tu baru ambil nasi.

Kadang-kadang kalau dah terlambat untuk bangun sahur, terjaga 5 minit sebelum imsak, memang Mia akan ambil ESP je. InsyaAllah akan boleh bertahan sehingga ke petang.

Disebabkan indeks glisemik ESP ni rendah, jadi ia akan ditukarkan kepada tenaga secara perlahan-lahan. Sebab tu sampai ke petang pon, Mia masih lagi rasa bertenaga seperti orang yang tak berpuasa.

Produk kedua yang ibu menyusu boleh ambil adalah Perfomance Drink (PD). PD ni adalah minuman yang mengandungi elektrolit yang mampu untuk memastikan badan kita sentiasa cukup keperluan bendalirnya. PD ni fungsinya sama macam air 100 plus tu, tapi bezanya ia tidak mengandungi karbonat (gas) dan berperisa oren.  Sedap sangat rasanya.

Mia pon ambil PD ni waktu bersahur dan berbuka. Memang terasa kelainannya. Bila dan ambil PD ni, memang tak terasa sangat kehausannya. Selalunya waktu buka puasa kita terasa sangat nak minum air ais kan, sebab terasa sangat haus. Kadang-kadang 3-4 gelas air dah kita minum sebaik sahaja masuk waktu berbuka.

Tetapi sekarang, setelah mengambil PD, Mia dah takde terasa nak minum air banyak-banyak. Cukup sekadar yang perlu sahaja. Badan pon bertenaga sebab PD ni membantu badan kita daripada terdehidrasi.  

Dan produk terakhir yang boleh diambil oleh ibu menyusu yang inginkan tenaga dibulan puasa ini adalah Mealshakes. Mealshake ini mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh badan. Ia dapat memberi tenaga berpanjangan kepada ibu menyusu untuk menyusukan anak mereka tanpa perlu membuka puasa.  

Ketiga-tiga ini terdapat didalam set Mighty 3 Germs. Memang inilah produk yang paling laris pada bulan puasa ini.

Ibu menyusu bertenaga ketika berpuasa

Testimoni Ibu Menyusu Bertenaga Walaupun Berpuasa

Berikut adalah testimoni ibu menyusu yang mengambil set mighty 3 germs ini dan dapat menyusukan anak beliau tanpa perlu membuka puasanya. Walaupun beliau berkerja, beliau tetap bertenaga sepanjang hari, dan yang lagi best perahan susu tetap maintain 10-12 oz setiap hari.  

Testimoni ibu menyusu bertenaga

Cara untuk dapatkan set ini

Jadi, dengan adanya set ini, dah takde alasan lagi untuk kita tidak berpuasa ketika kita menyusukan anak. Dah takde alasan lagi untuk kita rasa penat dan letih walaupun menyusu ketika berpuasa. Dan dah takde alasan lagi untuk kita rasa lapar walaupun menyusu anak ketika berpuasa. Semuanya dapat diatasi dengan set Mighty 3 Germs ni. Memang hot produk waktu bulan puasa ni. 

Untuk dapatkan set ini, boleh terus hubungi Mia melalui whatsapp ke 012-928 3726 atau terus je klik link ini www.wasap.my/60129283726

Jangan tangguh-tangguh lagi. Selain kita bertenaga sewaktu berpuasa, anak juga akan dapat susu yang berkhasiat, kerana apa yang kita makan, anak juga akan dapat rasainya melalui air susu yang diminum. Jadi, dapatkan sekarang dan rasai kelainannya. 

——————————————————————————-
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :
✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif
☑️ Konsultasi percuma berterusan
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

FB : Salmiah Md Zain
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia

PENAFIAN
Kenyataan dihalaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food And Drug Adminstration).
Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit
———————————————————————————

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge