Masalah Ibu Menyusu · Vitamin Tambah Tenaga

Rahsia Ibu Menyusu Bertenaga semasa Berpuasa

Ramai ibu menyusu risau mereka tidak mempunyai tenaga sewaktu berpuasa kerana mereka tidak boleh makan dan minum disiang hari. Akan tetapi terdapat satu rahsia yang boleh membuatkan ibu menyusu bertenaga semasa berpuasa. Ibu menyusu memang akan cepat rasa lapar. Mana tak nya, setiap kali anak menyusu, dianggarkan sebanyak 500 kcal kalori akan hilang. Sebab tu… Continue reading Rahsia Ibu Menyusu Bertenaga semasa Berpuasa

Info Kesihatan · Tips Berguna · Vitamin Tambah Tenaga

Tips Kekal Cergas Bertenaga ketika Berpuasa di Bulan Ramadhan

Pejam celik pejam celik tinggal berapa hari je lagi nak puasa kan. Inilah bulan yang ditunggu-tunggu untuk tingkatkan amal ibadat kita. Jadi, kita haruslah kekal cergas bertenaga ketika berpuasa di bulan Ramadhan. Ini supaya kita dapat berpuasa dengan sempurna dan menjalankan ibadah yang dituntut di bulan penuh barakah ini. Bulan Ramadhan nie hanya sekali, rugi… Continue reading Tips Kekal Cergas Bertenaga ketika Berpuasa di Bulan Ramadhan

Vitamin Tambah Tenaga · Vivix

Cara Tambah Tenaga Badan Untuk Mereka Yang Mudah Letih Dan Cepat Penat

Keletihan yang berlaku setiap hari memang kita tak boleh nak elakkan. Bagi yang berkerja, dari jam 8 pagi hingga 5 petang, banyak masa dihabiskan untuk berkerja. Walaupun hanya berkerja menggunakan otak, tapi kesannya sama saja, akan memenatkan badan kita juga. Bagi surirumah sepenuh masa lagi la bertambah beban kerjanya. Dan tentu kadar penatnya lebih banyak… Continue reading Cara Tambah Tenaga Badan Untuk Mereka Yang Mudah Letih Dan Cepat Penat

Vitamin Tambah Tenaga

5 Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Hari Supaya Hidup lebih Produktif

Sekarang ni asyik terasa penat je kan. Ditambah pulak dengan keadaan cuaca yang tidak menentu, buatkan kita tak bertenaga dan tak bersemangat je kan. Jadi, hari ni Mia nak kongsikan tips yang boleh diguna pakai supaya kita bertenaga sepanjang hari dan boleh siapkan semua kerja kita pada hari tersebut juga. 5 Tips Bertenaga Sepanjang Hari… Continue reading 5 Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Hari Supaya Hidup lebih Produktif

CoQ-Trol Plus · Vitamin Tambah Tenaga

Cara mengatasi letih dan lesu badan dengan mudah

Dengan jadual aktiviti harian kita yang sangat padat setiap hari membuatkan kita cepat sangat rasa letih dan lesu badan kan. Setiap hari kita memerlukan tenaga yang banyak supaya kita tidak cepat letih dan lesu badan. Apabila badan kita sering letih dan lesu sahaja, kita menjadi kurang bermotivasi untuk melakukan kerja harian kita. Hal ini membuatkan… Continue reading Cara mengatasi letih dan lesu badan dengan mudah