Masalah Ibu Menyusu · Vitamin Ibu Menyusu · Vitamin Tambah Tenaga

Produk untuk bantu ibu menyusu puasa bertenaga

Alhamdulillah, dah hari ketiga kita berpuasa. Semoga hari-hari mendatang kita lebih bertenaga untuk sempurnakan ibadah puasa kita disamping melakukan ibadah-ibadah lain. Bagi ibu menyusu memang terasa sangat keletihannya kalau berpuasa ni. Selalunya kalau hari-hari biasa kita boleh minum dan makan bila-bila waktu je. Tapi bila berpuasa kita dah tak boleh buat macam tu. Ibu menyusu memang akan… Continue reading Produk untuk bantu ibu menyusu puasa bertenaga

Susu Ibu · Vitamin Ibu Menyusu

Keperluan Vitamin untuk Ibu Menyusu: Perlu atau Tidak?

Perlu ke vitamin untuk ibu yang menyusukan anak?Wajib ke makan vitamin semasa menyusukan anak?Emm, inilah diantara pertanyaan yang selalu di tanya pada Mia. Memang sangat sangat penting untuk mengambil vitamin semasa menyusukan anak. Ramai yang beranggapan bahawa mereka hanya perlu mengambil vitamin semasa hamil sahaja, tapi selepas bersalin keperluan vitamin sudah tidak menjadi keutamaan. Ternyata… Continue reading Keperluan Vitamin untuk Ibu Menyusu: Perlu atau Tidak?

Penyusuan · Vitamin Ibu Menyusu

Ibu hebat adalah ibu yang menjayakan penyusuan susu ibu!!!

Assalamualaikum semua...Alhamdulillah, sedar tak sedar saya telah berjaya menyusukan Emil secara esklusif selama 1 tahun 9 bulan. Lagi 3 bulan saje yang tinggal sebelum saya berhenti menyusukannya. Banyak tip berguna yang telah diguna pakai untuk menjayakan penyusuan susu ibu secara esklusif tanpa perlu top up dengan susu formula. Semoga perkongsian ini dapat membantu ibu-ibu lain… Continue reading Ibu hebat adalah ibu yang menjayakan penyusuan susu ibu!!!

Milk Booster · Vitamin Ibu Menyusu

Set Penyusuan : Set Penyusuan Budget Mampu Milik

Sebelum ni saya ada ceritakan tentang vitamin untuk ibu menyusu. Terdapat banyak pilihan vitamin yang boleh diambil mengikut keperluan dan masalah ibu menyusu tersebut. Ramai yang mempersoalkan keperluan vitamin untuk ibu menyusu. Ramai yang kata : "Ibu menyusu tidak memerlukan vitamin atau suplemen, hanya perlukan rangsangan oleh bayi dan kosongkan breast dengan kerap"Ya, memang betul. Penghasilan… Continue reading Set Penyusuan : Set Penyusuan Budget Mampu Milik