Tips Berguna · Tips Kesihatan

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum...Alhamdulillah, hari nie kita berpuasa hari yang ke 16. Dah setengah bulan dah kita berpuasa. Semakin nak habis bulan puasa ni, semakin panas pulak cuaca sekarang. Di Penang pun dah lama tak hujan. Ini adalah satu cabaran umat Islam untuk terus berpuasa. InsyaAllah pahala berganda-ganda. Jadi, amatlah penting untuk kita mengambil air yang mencukupi sewaktu bulan… Continue reading Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Ramadhan

Tips Kesihatan

5 Kesan Sampingan Makan Ayam Daging

Assalamualaikum...Cakap pasal ayam, siapa yang tiap-tiap hari makan ayam? Mesti dah jemu kan makan ayam kalau tiap-tiap hari asyik menu ayam je. Tapi, kalau dah tiap-taip hari makan ayam tu mesti tak tahu kan fakta menarik mengenai ayam nie. Siapa yang tak makan ayam pun mesti lagi tak tahu jugak pasal ayam kan.Kalau kita fikirkan… Continue reading 5 Kesan Sampingan Makan Ayam Daging