Masalah Wanita · Mengandung Luar Rahim

Tanda-tanda Mengandung Luar Rahim, Risiko dan Cara Rawatannya

Ia Teringat lagi kisah beberapa tahun yang lepas, disahkan mengandung luar rahim. Waktu tu lepas buat D&C sebab gugur pada 11-12 minggu. Memang tak dijangkakan boleh mengandung luar rahim sebab takde tanda-tanda pun mengandung luar rahim. Asbab daripada berlaku keguguran tu la, baru doktor cek keadaan rahim dan kata ada kandungan luar rahim. Selalunya mereka… Continue reading Tanda-tanda Mengandung Luar Rahim, Risiko dan Cara Rawatannya

Masalah Keputihan · Masalah Wanita

Cara Merawat Keputihan Dengan Cepat Dan Berkesan

Masalah keputihan sering menghantui semua wanita, sama ada di peringkat remaja, semasa mengandung dan sebagainya. Masalah keputihan ini menyebabkan mereka rasa tidak selesa, gatal-gatal dibahagian 'miss V' dan kurang keyakinan ketika bersama suami. Dan sekiranya masalah keputihan ini tidak dirawat dengan betul, ia akan memberi masalah lain kepada kita semua. Terdapat banyak cara untuk merawat… Continue reading Cara Merawat Keputihan Dengan Cepat Dan Berkesan

Masalah Keputihan · Masalah Wanita

Punca Masalah Keputihan yang Kerap Berlaku Dikalangan Wanita dan Cara Merawatinya

Keputihan adalah masalah biasa pada kaum wanita. Selalunya masalah ini berlaku kepada golongan remaja dan golongan ibu hamil. Akan tetapi, selalunya perkara yang berkaitan dengan kawasan intim ini dirahsiakan, malu untuk berkongsi dengan umum. Akhirnya masalah yang kecil ini menjadi makin teruk kerana tidak dikawal dan dirawat. Malah, masalah keputihan ini juga boleh menyebabkan kita sebagai… Continue reading Punca Masalah Keputihan yang Kerap Berlaku Dikalangan Wanita dan Cara Merawatinya

Masalah Wanita · Senggugut

10 Tips Mengatasi Masalah Senggugut Supaya Tidak Mengganggu Aktiviti Harian Anda

Assalamualaikum...Sepanjang kehidupan seorang wanita tidak akan terlepas dengan kesakitan yang dirasai pada awal atau semasa didatangi haid atau lebih dikenali sebagai senggugut. Masalah senggugut memang sangat sinonim dengan kehidupan seorang wanita. Apabila sampai masanya, masalah ini boleh membuatkan ramai wanita tidak berasa selesa akibat masalah senggugut ini. Kadang-kadang rasa sakitnya sangat kuat dan sehinggakan boleh mengganggu aktiviti… Continue reading 10 Tips Mengatasi Masalah Senggugut Supaya Tidak Mengganggu Aktiviti Harian Anda

Haid Tidak Teratur · Masalah Wanita

11 Punca Haid Tidak teratur sehinggakan sukar untuk hamil

Assalamualaikum...Mia pasti semua wanita yang dah berkahwin mesti sangat teringin untuk dapatkan zuriat kan. Sebenarnya anak nie dapat membuatkan hubungan sesebuah keluarga tu bertambah erat. Memang terasa ada pertambahan kasih sayang kita terhadap keluarga. Tetapi, ada sesetengah pasangan yang walaupun dah berkahwin lebih daripada 2-3 tahun masih belum dikurniakan anak. Tak ke sedih macam tu… Continue reading 11 Punca Haid Tidak teratur sehinggakan sukar untuk hamil

Masalah Wanita

Awas Wahai Wanita: Bahan Kimia Dalam Lipstik!!!

Kebanyakan para wanita sering menggunakan lipstik beberapa kali sehari bertujuan untuk kelihatan cantik. Namun, kita harus berjaga-jaga dengan bahan yang berupaya untuk membuatkan kita kelihatan tidak cantik didalamnya. Dalam penyelidikan yang dibuat oleh UC Barkeley, beliau telah menemui bahan metal berbahaya seperti aluminium, kromium, kadmium dan lain0lain lagi dalam kandungan lipstik. Kandungan bahan metal ini… Continue reading Awas Wahai Wanita: Bahan Kimia Dalam Lipstik!!!