Makanan Sihat Semasa Hamil · Masalah Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

8 Cara Mudah untuk Mengawal Masalah Kencing Manis Ketika Hamil

Sejak dua menjak ni ramai pula yang PM Mia bertanyakan tentang masalah kencing manis ketika hamil. Selalunya ibu hamil ni dapat tahu mereka ada kencing manis ni berdasarkan rutin check up mereka di klinik kesihatan.Bila kali pertama disahkan ada masalah kencing manis atau dipanggil Gestational Diabetes Mellitus (GDM) sewaktu hamil, mesti ramai yang terkejut dan… Continue reading 8 Cara Mudah untuk Mengawal Masalah Kencing Manis Ketika Hamil

Masalah Ibu Hamil · Testimoni Vitamin Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Bagaimana Ibu Hamil Yang Mengalami GDM Ini Menurunkan Kadar Gula Dalam Darahnya

Assalamualaikum, Baru-baru ni Mia berkesempatan untuk bertanya khabar kawan Mia yang dah masuk trimester kedua hamil. Memang kandungannya tidak mempunyai masalah lain kecuali GDM (Gestational Diabetes Melitus) atau dengan kata lainnya mengalami masalah kencing manis ketika hamil. Sekarang ni memang ramai betul ibu-ibu hamil yang mempunyai masalah ini. Ada yang berpendapat bahawa ia disebabkan oleh perubahan hormon… Continue reading Bagaimana Ibu Hamil Yang Mengalami GDM Ini Menurunkan Kadar Gula Dalam Darahnya

Makanan Sihat Semasa Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Makanan Sihat Yang Wajib Diambil Ketika Hamil

Sewaktu kali pertama hamil, kitalah orang yang paling gembira mengetahuinya, dan tak sabar-sabar nak buat surprise pada suami. Betul kan?Sewaktu hamil banyak perkara yang kita perlu ambil berat, contohnya pemakanan, pergerakan janin, dan sebagainya. Tetapi ramai ibu yang hamil mengabaikan cara pemakanan yang sihat untuk menjamin anak dalam kandungan sihat. Pemakanan yang baik adalah penting bagi menjamin… Continue reading Makanan Sihat Yang Wajib Diambil Ketika Hamil

Masalah Ibu Hamil · Testimoni Vitamin Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung yang Mengalami Banyak Masalah Ketika Hamil

Ibu-ibu yang mengandung pasti mengalami masalah-masalah seperti ini kan?Mual atau susah nak telan ubat dari klinik sewaktu hamil... Morning Sickness teruk sewaktu hamil...HB asyik rendah jek masa check up tiap-tiap bulan... Kaki selalu cramp...credit:MommiePoppinsTak perlu risau, disini anda pasti akan temui jalan penyelesaiannya. Sebelum tu kita baca dulu testimoni untuk pembaca sekalian…Ini antara testimoni customer:" Saya start… Continue reading Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung yang Mengalami Banyak Masalah Ketika Hamil

Keperluan Vitamin · Vitamin Ibu Hamil

Pengambilan Set untuk Hamil Shaklee Sebagai Persediaan Sebelum Hamil

Perlu ke buat persiapan sebelum hamil?Ramai diantara kita yang selalu terlupa untuk membuat persiapan sebelum hamil. Ramai yang ingat mereka hanya perlu manjaga kesihatan ketika sudah disahkan hamil sahaja. Ketika kita sudah disahkan hamil, barulah kita menjaga pemakanan kita, membataskan aktiviti fizikal kita, dan sebagainya. Tetapi, sebenarnya sangat penting untuk kita menjaga kesihatan kita sejak… Continue reading Pengambilan Set untuk Hamil Shaklee Sebagai Persediaan Sebelum Hamil

Masalah Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Vitamin untuk Ibu Hamil bantu cukupkan keperluan nutrisi badan

Assalamualaikum semua...Hari ni Mia nak kongsikan tentang vitamin yang bagus diamalkan semasa kehamilan yang mana Mia sendiri pun amalkan vitamin ini dari awal kehamilan sehinggalah waktu bersalin.Waktu hamil memang waktu yang kritikal bagi orang perempuan, tambah-tambah lagi sekiranya itu adalah kehamilan yang pertama. Jadi, kita perlu tahu keperluan tubuh badan kita supaya kita dan anak… Continue reading Vitamin untuk Ibu Hamil bantu cukupkan keperluan nutrisi badan

Testimoni Vitamin Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

6 Nutrien Penting Yang Diperlukan Oleh Ibu Hamil

Saat kehamilan adalah saat yang paling ditunggu-tunggu oleh pasangan yang baru berkahwin. Lagi-lagi bagi pasangan yang sudah lama menunggu cahaya mata. Sekarang ni Mia tengok makin ramai yang susah nak dapat cahaya mata. Banyak faktor yang boleh mengganggu kesuburan kita. Mia dah pernah cerita dalam entry ni Atasi Masalah Kesuburan. Waktu hamil ni adalah fasa yang… Continue reading 6 Nutrien Penting Yang Diperlukan Oleh Ibu Hamil

Masalah Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil · zblog

Masalah biasa yang sering dikeluhkan ibu hamil

Assalamualaikum semua...Saat kehamilan adalah masa yang paling mengembirakan bagi setiap pasangan kerana boleh melihat perkembangan kandungan. Kehamilan juga adalah satu keistimewaan dan kelebihan yang  dianugerahkan bagi kaum wanita yang dimana kaum lelaki tidak dapat merasainya. Walaupun pada saat kehamilan terdapat pelbagai kemungkinan yang boleh berlaku, akan tetapi wanita-wanita bertuah ini tidak jemu untuk hamil lagi. Bukan… Continue reading Masalah biasa yang sering dikeluhkan ibu hamil

Makanan Sihat Semasa Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Suplemen Tambahan Ibu Hamil – Kekal Sihat, Anak Pintar

Siapa yang pernah lihat dan ambil vitamin NeuroGain & Obimin macam gambar kat atas tu??? Mesti ramai yang familiar kan dengan vitamin-vitamin kat atas tu... dan mesti dah ramai yang ambil vitamin nie semasa mengandung kan??? Biasanya gynea akan mencadangkan 2 vitamin wajib diatas dimakan sewaktu hamil. Akan tetapi, kebanyakan vitamin yang terdapat dipasaran adalam… Continue reading Suplemen Tambahan Ibu Hamil – Kekal Sihat, Anak Pintar

Makanan Sihat Semasa Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Panduan Pemakanan Tambahan Buat Ibu Hamil

Saat mengetahui telah hamil merupakan saat yang paling bahagia buat sesebuah keluarga. Siapa yang tak teruja apabila disahkan hamil kan??? Apatah lagi pada mereka yang telah lama inginkan zuriat. Alhamdulillah... Maka bermulalah persediaan anda untuk menjaga kandungan anda terutamanya diawal kehamilan. Pada ketika inilah kita akan berfikir bagaimana caranya untuk memastikan dirinya dan anak dalam kandungan… Continue reading Panduan Pemakanan Tambahan Buat Ibu Hamil