Info Kehamilan · Masalah Ibu Hamil · Ostematrix · Vitamin Ibu Hamil

Suplemen Kalsium Paling Laris Yang Bagus Untuk Ibu Mengandung

Ramai yang tidak endah tentang kepentingan suplemen kalsium untuk ibu mengandung. Walaupun suplemen kalsium untuk ibu mengandung tidak diberi semasa kita cek kandungan di klinik, itu bukan bermaksud suplemen kalsium tidak penting untuk ibu mengandung. Kalsium bukan sahaja membantu menyokong kekuatan tulang kita sahaja, malah banyak lagi manfaat kalsium yang lain terutama untuk ibu dan… Continue reading Suplemen Kalsium Paling Laris Yang Bagus Untuk Ibu Mengandung

Masalah Ibu Hamil · Testimoni Vitamin Ibu Hamil

Hukum wanita hamil berpuasa di bulan Ramadhan

Assalamualaikum   Alhamdulillah, beberapa hari je lagi kita akan menjalani ibadah puasa. Bagi wanita hamil, tentu ada sikit cabaran untuk mereka berpuasa kan. Pada ibu hamil yang kena morning sickness masa awal-awal kehamilan tu mesti tak tahan nak berpuasa sebab asyik muntah dan pening jek. Ini boleh membahayakan kandungan sebab kita terdehidrasi kerana tak cukup… Continue reading Hukum wanita hamil berpuasa di bulan Ramadhan

Masalah Ibu Hamil

10 Tips Mengenalpasti Tanda Awal Kehamilan

Assalamualaikum...Kenapa penting kita tahu tanda-tanda awal kehamilan nie? Ada je orang yang dah 4 bulan mengandung baru tahu dia hamil. Tetapi, dengan mengetahui tanda-tanda awal kehamilan nie, kita sebagai ibu boleh membuat persediaan awal kehamilan. Contohnya menjaga gaya pemakanan. Tidak sesuka hati mengambil makanan yang tidak boleh diambil semasa hamil. Selain itu, dengan mengetahui tanda… Continue reading 10 Tips Mengenalpasti Tanda Awal Kehamilan