Masalah Ibu Hamil · Testimoni Vitamin Ibu Hamil

Hukum wanita hamil berpuasa di bulan Ramadhan

AssalamualaikumAlhamdulillah, beberapa hari je lagi kita akan menjalani ibadah puasa. Bagi wanita hamil, tentu ada sikit cabaran untuk mereka berpuasa kan. Pada ibu hamil yang kena morning sickness masa awal-awal kehamilan tu mesti tak tahan nak berpuasa sebab asyik muntah dan pening jek. Ini boleh membahayakan kandungan sebab kita terdehidrasi kerana tak cukup cecair dalam… Continue reading Hukum wanita hamil berpuasa di bulan Ramadhan

Makanan Sihat Semasa Hamil · Masalah Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

8 Cara Mudah untuk Mengawal Masalah Kencing Manis Ketika Hamil

Sejak dua menjak ni ramai pula yang PM Mia bertanyakan tentang masalah kencing manis ketika hamil. Selalunya ibu hamil ni dapat tahu mereka ada kencing manis ni berdasarkan rutin check up mereka di klinik kesihatan.Bila kali pertama disahkan ada masalah kencing manis atau dipanggil Gestational Diabetes Mellitus (GDM) sewaktu hamil, mesti ramai yang terkejut dan… Continue reading 8 Cara Mudah untuk Mengawal Masalah Kencing Manis Ketika Hamil

Masalah Ibu Hamil · Testimoni Vitamin Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Bagaimana Ibu Hamil Yang Mengalami GDM Ini Menurunkan Kadar Gula Dalam Darahnya

Assalamualaikum, Baru-baru ni Mia berkesempatan untuk bertanya khabar kawan Mia yang dah masuk trimester kedua hamil. Memang kandungannya tidak mempunyai masalah lain kecuali GDM (Gestational Diabetes Melitus) atau dengan kata lainnya mengalami masalah kencing manis ketika hamil. Sekarang ni memang ramai betul ibu-ibu hamil yang mempunyai masalah ini. Ada yang berpendapat bahawa ia disebabkan oleh perubahan hormon… Continue reading Bagaimana Ibu Hamil Yang Mengalami GDM Ini Menurunkan Kadar Gula Dalam Darahnya

Makanan Sihat Semasa Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Makanan Sihat Yang Wajib Diambil Ketika Hamil

Sewaktu kali pertama hamil, kitalah orang yang paling gembira mengetahuinya, dan tak sabar-sabar nak buat surprise pada suami. Betul kan?Sewaktu hamil banyak perkara yang kita perlu ambil berat, contohnya pemakanan, pergerakan janin, dan sebagainya. Tetapi ramai ibu yang hamil mengabaikan cara pemakanan yang sihat untuk menjamin anak dalam kandungan sihat. Pemakanan yang baik adalah penting bagi menjamin… Continue reading Makanan Sihat Yang Wajib Diambil Ketika Hamil

Masalah Ibu Hamil · Testimoni Vitamin Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung yang Mengalami Banyak Masalah Ketika Hamil

Ibu-ibu yang mengandung pasti mengalami masalah-masalah seperti ini kan?Mual atau susah nak telan ubat dari klinik sewaktu hamil... Morning Sickness teruk sewaktu hamil...HB asyik rendah jek masa check up tiap-tiap bulan... Kaki selalu cramp...credit:MommiePoppinsTak perlu risau, disini anda pasti akan temui jalan penyelesaiannya. Sebelum tu kita baca dulu testimoni untuk pembaca sekalian…Ini antara testimoni customer:" Saya start… Continue reading Vitamin Shaklee untuk Ibu Mengandung yang Mengalami Banyak Masalah Ketika Hamil

Keperluan Vitamin · Vitamin Ibu Hamil

Pengambilan Set untuk Hamil Shaklee Sebagai Persediaan Sebelum Hamil

Perlu ke buat persiapan sebelum hamil?Ramai diantara kita yang selalu terlupa untuk membuat persiapan sebelum hamil. Ramai yang ingat mereka hanya perlu manjaga kesihatan ketika sudah disahkan hamil sahaja. Ketika kita sudah disahkan hamil, barulah kita menjaga pemakanan kita, membataskan aktiviti fizikal kita, dan sebagainya. Tetapi, sebenarnya sangat penting untuk kita menjaga kesihatan kita sejak… Continue reading Pengambilan Set untuk Hamil Shaklee Sebagai Persediaan Sebelum Hamil

Masalah Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

Vitamin untuk Ibu Hamil bantu cukupkan keperluan nutrisi badan

Assalamualaikum semua...Hari ni Mia nak kongsikan tentang vitamin yang bagus diamalkan semasa kehamilan yang mana Mia sendiri pun amalkan vitamin ini dari awal kehamilan sehinggalah waktu bersalin.Waktu hamil memang waktu yang kritikal bagi orang perempuan, tambah-tambah lagi sekiranya itu adalah kehamilan yang pertama. Jadi, kita perlu tahu keperluan tubuh badan kita supaya kita dan anak… Continue reading Vitamin untuk Ibu Hamil bantu cukupkan keperluan nutrisi badan

Testimoni Vitamin Ibu Hamil · Vitamin Ibu Hamil

6 Nutrien Penting Yang Diperlukan Oleh Ibu Hamil

Saat kehamilan adalah saat yang paling ditunggu-tunggu oleh pasangan yang baru berkahwin. Lagi-lagi bagi pasangan yang sudah lama menunggu cahaya mata. Sekarang ni Mia tengok makin ramai yang susah nak dapat cahaya mata. Banyak faktor yang boleh mengganggu kesuburan kita. Mia dah pernah cerita dalam entry ni Atasi Masalah Kesuburan. Waktu hamil ni adalah fasa yang… Continue reading 6 Nutrien Penting Yang Diperlukan Oleh Ibu Hamil

Anemia · Masalah Ibu Hamil

Jangan Ambil Mudah Jika Bacaan HB Rendah Sewaktu Hamil

Assalamualaikum...Selalunya setiap bulan, ibu hamil perlu buat checkup samada di klinik kerajaan ataupun swasta. Dan setiap kali checkup mesti kena ambil darah kan untuk menentukan paras Hb dalam darah. Apa itu Hb? Kenapa pentingnya nak kena cek Hb untuk wanita hamil? Jom baca seterusnya...Apa itu Hb? Bacaan hb adalah suatu pengukuran yg diambil melalui sampel darah… Continue reading Jangan Ambil Mudah Jika Bacaan HB Rendah Sewaktu Hamil

Masalah Ibu Hamil

8 Makanan yang Paling Popular Ibu Hamil Selalu Mengidam

Assalamualaikum...Bagi anda yang pernah hamil, pernah tak mengidam nak makan makanan yang pelik-pelik. Pernah ada kawan Mia tu mengidam nak makan kancil, terpaksa la si suaminya pergi berburu di hutan. Nasib baik suaminya memang suka pergi memburu. Dapat lah dia makan apa yang diidamkan tu. Ibu hamil nie mengidam kerana berlaku perubahan hormon dalam badannya. Akibatnya… Continue reading 8 Makanan yang Paling Popular Ibu Hamil Selalu Mengidam