Info Kesihatan · Kolesterol · Serangan Jantung

Cara Turunkan Kolesterol dengan Mudah Supaya Tidak Mengalami Komplikasi yang Kronik

Kalau cerita tentang kolesterol ni, pasti semua orang takut kan? Mana tak takut nya, selalunya kalau sebut tentang kolesterol ni, pasti kita akan kaitkan dengan masalah jantung (kardiovaskular), strok dan sebagainya. Jadi kita harus tahu bagaimana cara untuk turunkan kolesterol dengan mudah supaya tidak mengalami komplikasi tersebut. Sebenarnya untuk sihat, kita juga memerlukan kolesterol dalam… Continue reading Cara Turunkan Kolesterol dengan Mudah Supaya Tidak Mengalami Komplikasi yang Kronik

Gastrik · Info Kesihatan · Tips Kesihatan

Ubat Gastrik Paling Mujarab & Selamat Digunakan

Ada yang mengatakan bahawa gastrik ni dah jadi trend penyakit moden pada masa sekarang. Sebabnya makin ramai yang ada penyakit gastrik ni tak kira golongan. Ini terjadi mungkin kerana cara hidup yang tidak teratur. Biasalah kan, zaman moden sekarang semuanya nak cepat dan pantas. Sehinggakan makan pun nak makan makanan segera (fast food) dan makanan… Continue reading Ubat Gastrik Paling Mujarab & Selamat Digunakan

Info Kesihatan

Cara Hilangkan Letih Badan Supaya Kekal Bertenaga Hingga ke Petang

Memang tak dinafikan bebanan tugas harian kita membuatkan kita sentiasa rasa letih, penat yang melampau. Bila dah masuk tengah hari badan dah rasa penat, letih dan badan tak bermaya. Dah bermacam-macam cara hilangkan letih badan dibuat, tapi badan tetap rasa letih. Walaupun dah tidur lama pun, tapi masih lagi rasa mengantuk nak tidur lagi kan.… Continue reading Cara Hilangkan Letih Badan Supaya Kekal Bertenaga Hingga ke Petang

Info Kesihatan · Merawat Kanser · Serangan Jantung · Vivix

Bahaya Radikal Bebas: penyebab utama kita cepat tua dan cara mengatasinya

Assalamualaikum... Perasan tak dulu orang yang dah berusia je ada penyakit kronik contohnya macam penyakit jantung, darah tinggi, kencing manis. Tapi sekarang orang muda pun dah ramai yang ada penyakit-penyakit ni. Pernah tak korang terfikir sebab apa? Sebenarnya ia dikaitkan dengan TEORI PENUAAN. Proses penuaan ini bukan fokus pada umur kita sahaja. Tetapi proses penuaan… Continue reading Bahaya Radikal Bebas: penyebab utama kita cepat tua dan cara mengatasinya

Info Kesihatan

Bahaya Bahan Kimia yang ada dalam Alat tulis anak-anak

Di dalam alat tulis mengandungi bahan kimia yang merbahaya yang dikenali sebagai plumbum. Kadar plumbum paling tinggi terutamanya berada di dalam cat air, krayon, pensil warna & pensil. Kanak-kanak yang menggunakan cat air atau krayon untuk mewarna lebih tinggi risiko untuk diserapi plumbum sekiranya tangan mereka tidak dibersihkan dengan sempurna sebelum makan. Plumbum adalah sejenis galian… Continue reading Bahaya Bahan Kimia yang ada dalam Alat tulis anak-anak