Info Kesihatan

Ubat Buasir Paling Berkesan Cara Moden

Sebenarnya ramai dikalangan kita yang mengalami masalah buasir. Tetapi malu nak cerita. Biasalah kan kalau melibatkan kawasan sulit memang agak berat untuk menceritakan kepada orang lain. Kita lebih cenderung untuk menahan sakit dan mencari ubat buasir sendiri. Tapi susah nak cari ubat buasir paling berkesan diluar sana. Akhirnya, akibat malu nak ceritakan pada orang lain… Continue reading Ubat Buasir Paling Berkesan Cara Moden

Info Kesihatan

10 Tips Buang Angin dalam Badan dengan Mudah

Setiap hari kita akan buang angin dalam badan kan? Samada melalui mulut (secara sendawa), ataupun melepaskan melalui rektum (kentut). Tetapi masalah besar akan berlaku apabila angin dalam badan jadi berlebihan disebabkan faktor tertentu dan angin tersebut tidak dapat dilepaskan keluar. Mulalah kita rasa sakit kepala, pening dan perasaan berdebar-debar muncul bila angin tak dilepaskan keluar.… Continue reading 10 Tips Buang Angin dalam Badan dengan Mudah

Info Kesihatan · Kolesterol · Serangan Jantung

Cara Turunkan Kolesterol dengan Mudah Supaya Tidak Mengalami Komplikasi yang Kronik

Kalau cerita tentang kolesterol ni, pasti semua orang takut kan? Mana tak takut nya, selalunya kalau sebut tentang kolesterol ni, pasti kita akan kaitkan dengan masalah jantung (kardiovaskular), strok dan sebagainya. Jadi kita harus tahu bagaimana cara untuk turunkan kolesterol dengan mudah supaya tidak mengalami komplikasi tersebut. Sebenarnya untuk sihat, kita juga memerlukan kolesterol dalam… Continue reading Cara Turunkan Kolesterol dengan Mudah Supaya Tidak Mengalami Komplikasi yang Kronik

Gastrik · Info Kesihatan · Tips Kesihatan

Ubat Gastrik Paling Mujarab & Selamat Digunakan

Ada yang mengatakan bahawa gastrik ni dah jadi trend penyakit moden pada masa sekarang. Sebabnya makin ramai yang ada penyakit gastrik ni tak kira golongan. Ini terjadi mungkin kerana cara hidup yang tidak teratur. Biasalah kan, zaman moden sekarang semuanya nak cepat dan pantas. Sehinggakan makan pun nak makan makanan segera (fast food) dan makanan… Continue reading Ubat Gastrik Paling Mujarab & Selamat Digunakan

Info Kesihatan

Cara Hilangkan Letih Badan Supaya Kekal Bertenaga Hingga ke Petang

Memang tak dinafikan bebanan tugas harian kita membuatkan kita sentiasa rasa letih, penat yang melampau. Bila dah masuk tengah hari badan dah rasa penat, letih dan badan tak bermaya. Dah bermacam-macam cara hilangkan letih badan dibuat, tapi badan tetap rasa letih. Walaupun dah tidur lama pun, tapi masih lagi rasa mengantuk nak tidur lagi kan.… Continue reading Cara Hilangkan Letih Badan Supaya Kekal Bertenaga Hingga ke Petang