Diari Emil · Tips Keibubapaan

Aktiviti bersama anak-anak yang boleh meningkatkan motor halus mereka

Terdapat banyak aktiviti bersama anak-anak yang boleh kita buat untuk meningkatkan skill motor halus mereka. kemahiran motor halus adalah kebolehan mereka menggunakan anggota badan membuat pergerakan. Pergerakan ini melibatkan otot-otot kecil di bahagian tangan, jari tangan, kaki, jari kaki, bibir dan lidah. Dengan melakukan aktiviti bersama anak-anak ini akan meningkatkan kemahiran motor halus mereka terutama… Continue reading Aktiviti bersama anak-anak yang boleh meningkatkan motor halus mereka

Diari Emil

Kehidupan di kediaman baru yang lebih selesa

Assamualaikum semua... Alhamdulillah, hari nie dah 3 minggu lebih masuk ke kediaman baru. Sebelum nie kehidupan di shah alam sangat meruntun jiwa kami anak beranak. huhu. Dengan keadaan rumah yang tak selesa sebab takde peredaran angin, keadaan yang panas, ditambah pula kes denggi memang tengah hot kat kawasan tu. Dan yang paling menyedihkan, lepas 2… Continue reading Kehidupan di kediaman baru yang lebih selesa

Diari Emil

Borong kuih raya murah di Pulau Pinang

Assalamualaikum...Memang dah menjadi kebiasaan kami sekeluarga bila menjelang je musim perayaan mesti akan ke tempat ni untuk memborong kerepek dan kekacang untuk dijadikan kudapan semasa hari raya. Sambil-sambil tengok tv tu, kadang-kadang tak sedar pun dah abiskan sebalang kerepek atau kacang kan. Di kedai ni bukan saja murah, tapi banyak pilihan. Ambil bakul, pilih je mana… Continue reading Borong kuih raya murah di Pulau Pinang