Kolesterol

Tanda-tanda Kolesterol Tinggi dan Cara Turunkan Kolesterol Paling Berkesan

Berat badan yang berlebihan bukanlah petanda seseorang itu mempunyai kadar kolesterol yang tinggi. Kadang-kadang mereka yang kurus juga mempunyai kadar kolesterol yang tinggi. Jadi, sangat penting untuk kita membuat pemeriksaan kadar kolesterol secara berkala dan cari cara turunkan kolesterol yang paling berkesan dan mudah.

Disamping itu, tanda-tanda kolesterol tinggi juga sangat tidak jelas. Ini kerana kebanyakkan tanda-tandanya lebih kurang sama seperti sakit-sakit yang biasa kita alami. Sehinggakan masalah kolesterol tinggi ini boleh menyebabkan kepada kematian mengejut.

cara turunkan kolesterol

Jadi, Mia akan kongsikan dengan anda semua bagaimana nak tahu tanda-tanda awal masalah kolesterol tinggi supaya kita dapat membuat pemeriksaan dengan segera. Dan Mia juga akan berkongsi dengan anda cara turunkan kolesterol paling berkesan yang selamat diamalkan.

 

Bahaya Kolesterol tinggi

Walaupun masalah kolesterol tinggi ini bukanlah suatu penyakit, tetapi ia tetap bahaya kerana ia boleh menyebabkan kepada penyakit lain yang lebih kronik. Kolesterol yang berlebihan akan berkumpul di dalam salur darah dan akan membentuk plak apabila termendap di lapisan salur darah.

Apabila semakin banyak plak yang terkumpul, dinding arteri menjadi tersumbat seterusnya menyebabkan tekanan aliran darah makin semakin tinggi, aliran darah menjadi semakin perlahan dan mungkin juga akan terhenti. Inilah yang menjadi punca berlakunya serangan jantung dan strok secara tiba-tiba. Ia juga boleh menyebabkan kematian mengejut.

 

Tanda-tanda kolesterol tinggi

Antara tanda-tanda yang selalu dikenalpasti apabila seseorang mempunyai kolesterol yang tinggi adalah:
  1. Sering berasa kebas-kebas pada kaki
  2. Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi
  3. Mudah letih, penat dan cepat mengantuk
  4. Sering berasa sakit kepala. Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala
  5. Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah
  6. Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Hal ini menunjukkan kadar kolestrol terlampau tinggi

Jadi, anda boleh semak samada tanda-tanda ini pernah berlaku pada anda sebelum ini. Sekiranya ada tanda-tanda sebegini, cepat-cepat buat pemeriksaan dengan doktor. Tidak semua orang akan mengalami tanda-tanda yang sama. Jadi, sangat digalakkan kita untuk membuat pemeriksaan darah secara berkala untuk tahu tahap kolesterol kita.

 

Cara Turunkan Kolesterol Dalam Badan

Terdapat pelbagai cara turunkan kolesterol dalam badan. Contohnya menjaga pemakanan, mengurangkan makanan yang berlemak dan berminyak, melakukan senaman, mengambil makanan seimbang, mungurangkan tekanan dan sebagainya. Akan tetapi, cara ini memang anda perlu lakukan secara konsisten dan mengambil masa yang lama untuk berkesan.

Jadi, hari ini Mia nak kongsikan cara turunkan kolesterol yang tinggi dalam badan dengan cara yang paling berkesan dan mudah. Sebelum tu Mia kongsikan dulu pengalaman mereka yang mempunyai masalah kolesterol tinggi ini

Pengalaman #1:

“Saya bagi mak saya vivix. Dah masuk dua botol. Sebelum ni mak paling risau bacaan blood sugar dan kolesterol dia. Now, bacaan dah normal since 1st bottle lagi. Sebab tu saya terus bekalkan mak vivix. Semoga kesihatan mak terus baik dan mudah beribadat”

Pengalaman #2:

“Syukur bacaan tekanan darah dan kencing manis turun, kolesterol kurang”

Bagaimana Vivix membantu menurunkan kolesterol dalam badan

Vivix adalah minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Anggur Muscadine, ekstrak Elderberi Eropah, ekstrak Japanese Knotweed dan ekstrak Lobak Ungu. Ia mengandungi antioksidan yang tinggi yang dikenali sebagai polifenol. Dan polifenol inilah yang membantu badan kita menjadi lebih sihat tanpa kolesterol yang tinggi.

Polifenol dalam vivix membantu menurunkan kolesterol dalama badan dengan cara:

  • Mengurangkan keradangan dalam salur darah. Pengoksidaan pembuluh darah ini akan menyebabkan mendapan plak yang menyempitkan salur darah
  • Menggalakkan dinding salur darah yang sihat
  • Menggalakkan tekanan darah yang sihat
  • Mengekalkan tahap pergumpalan platelet yang sihat

Sebelum ni pun Mia dah ceritakan lebih lanjut mengenai masalah kolesterol dalam entry ini Cara Turunkan Kolesterol dengan Mudah Supaya Tidak Mengalami Komplikasi yang Kronik

Cara untuk dapatkan Vivix

Sekiranya anda mempunyai masalah kolesterol yang tinggi, anda wajib ambil vivix untuk meningkatkan kesihatan anda. Anda boleh dapatkan vivix secara atas talian dengan hanya menekan ikon dibawah. Pembayaran boleh dibuat menggunakan kad debit/kredit.

Harga sebotol Vivix untuk 150ml adalah RM475. Sebelum anda kata vivix sangat mahal, anda baca dulu tentang Kandungan dan Manfaat Vivix ini. Ini kerana vivix ni bukan sahaja dapat menyelesaikan masalah kolesterol tinggi, tapi banyak lagi manfaat lain. Dan mereka yang telah menggunakan vivix sebelum ini, akan repeat order sebab dah serasi dengan mereka.

Jadi, jangan tunggu lagi. Dapatkan vivix sekarang. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk ini, atau ingin berkongsi kisah kolesterol anda, atau ingin mendapatkan vivix pada harga yang lebih rendah, cepat-cepat whatsapp Mia. Boleh terus tekan ikon dibawah untuk whatsapp Mia.

Jangan tangguh-tangguh lagi, bertindak sekarang!!!

Masalah kolesterol ni adalah masalah dalam diam. Kadang-kadang kita sendiri tidak tahu yang kolesterol dalam badan kita tinggi kerana tanda-tanda nya kurang jelas dan kebanyakkan tanda-tanda nya kita selalu abaikan kerana menganggap perkara itu adalah hal biasa. Jadi, buatlah pemeriksaan kesihatan secara berkala.

Kesihatan kita bukan boleh dijual beli. Kita punya tanggungjawab yang lain, ibu bapa, anak-anak yang perlu ditanggung. Jadi, jangan abaikan kesihatan diri demi keluarga tersayang. Ambillah jalan mudah dengan mengamalkan makanan tambahan supaya kita terhindar dari masalah ini.

Tak perlu berkira-kira lagi untuk mendapatkan nikmat kesihatan yang patut anda kecapi. Tak kan nak tengok orang lain je sihat. Anda juga berhak untuk hidup lebih sihat dengan mengamalkan vivix ini.

Sebarang pertanyaan ataupun pesanan, boleh hubungi Mia seperti maklumat yang tertera.

——————————————————————————-
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif
☑️ Konsultasi percuma berterusan
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

FB : Salmiah Md Zain
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia

PENAFIAN | Kenyataan dihalaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food And Drug Adminstration)
Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit

———————————————————————————

3 thoughts on “Tanda-tanda Kolesterol Tinggi dan Cara Turunkan Kolesterol Paling Berkesan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge