Period Tidak Teratur · Vivix

Cara Menyelesaikan Masalah Haid Tidak Teratur

Ramai wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak teratur. Kadang-kadang mereka mengalami haid yang lama, kadang-kadang mereka mengalami haid yang jarang berlaku dan macam-macam lagi masalah.

Terdapat banyak kesan negatif sekiranya masalah haid tidak teratur ini tidak dirawat dengan sebaiknya. Salah satunya ia boleh memberi kesan kepada masalah kesuburan. Mia ada ceritakan di dalam entry sebelum ini.

Baca Sini: Masalah Period Tidak Teratur Menjadi Punca Sukar Hamil

Jadi, untuk megelakkan daripada kita mengambil pil hormon tersebut, Mia nak kongsikan pengalaman seorang wanita hebat yang mempunyai masalah haid tidak teratur dan beliau telah dapat menyelesaikan masalah ini dengan bantuan vitamin shaklee.

Jom kita tengok kisah beliau.

 

MASALAH HAID TIDAK TERATUR HILANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE

 

*****************************************

Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa.

Masalah yang saya hadapi sejak dari bujang lagi ialah masalah haid tidak teratur. Kadang berpanjangan dan kadang langsung tak datang berbulan-bulan. Kalau yang berpanjangan pula bukan seminggu lebih tetapi kadangkala sebulan lebih haidnya. Dalam waktu yang sama saya sedang berusaha untuk hamil, dan bagaimana untuk hamil kalau haid pun tidak teratur. Kalau haid tidak teratur, nak tahu waktu subur pun susah.

Masalah ini memang mengganggu saya dan suami, maklumlah umur semakin meningkat. Usia perkahwinan pun sudah memasuki 6 tahun & masih belum dikurniakan zuriat. Segala usaha telah dilakukan oleh kami berdoa, perubatan moden, perubatan tradisional, perubatan Islam dan segala jenis ubat telah saya telan.

Emosi juga sedikit terganggu. Tipu la kalau tidak terasa bila melihat kawan-kawan, saudara mara dengan anak-anak mereka. Tapi saya harus kuatkan diri sendiri,selalu berkata dalam hati “Allah belum kurniakan aku rezeki anak mungkin kerana Dia merasakan kami belum bersedia ataupun Dia akan memberikan kami rezeki lain dahulu”.

Dulu saya pernah mengandung, tapi Allah lebih sayangkan anak syurga saya itu. Baby boy yang sangat comel & kalau ada dia sudah berumur 5 tahun. Redha dengan kehilangan nya dalam hati hanya Allah yang tau.

Tapi apa yang saya nak share ni adalah cerita yang berlaku pada tahun ini dan pilihan yang telah saya buat setelah sekian lama mengetahuinya. Saya telah mengambil keputusan utk mencuba VIVIX produk yang paling hot keluaran Shaklee. Bermula pada awal tahun 2016, saya telah mengamalkan Vivix setiap hari sebelum tidur tanpa skip walaupun sehari. Sebelum ni pun memang saya mengamalkan ViVix tapi tidak konsisten la.

Period keluar selama sebulan!!!

Pada bulan Januari saya telah period selama sebulan dari 14.1.2016 sehingga 16.2.2016(35 hari) mungkin darah-darah lama yang tertinggal didalam. Amat merisaukan juga sebab terlalu lama dan saya telah pergi berjumpa doctor. Melalui scan doktor memberitahu cyst telah timbul kembali sebesar 2.5cm dan beliau memberikan ubat berhentikan darah.

Selalunya apabila doctor memberikan ubat, saya memang TIDAK AKAN makan ubat tersebut. Tetapi setelah dipaksa, saya hanya makan 1 hari sahaja dan haid berhenti, kuat sungguh ubat ni kan. Saya percaya,sangat tak bagus kalau ubat yang bagi kesan yang sangat segera ini. Selepas itu, saya terus tak nak ambil apa-apa ubat sintetik lagi dan let see the next flow.

Pada 9.3.2016 haid kembali hadir dengan banyaknye dan stop setelah 7 hari. Wahhh…sedikit kagum kerana tidak berpanjangan lagi. Bulan 4 masih menantikan kehadirannya tapi tiada rezeki dan haid turun semula pada 17.5.2016 dan stop pada 24.5.2016. Wahhh….so amazing cuma 8 hari, perkembangan yang baik dan senyum semakin melebar.

Kitaran haid saya dah semakin stabil dan normal & ini memang tujuan utama saya adalah untuk membetulkan kitaran haid. Bila haid sudah teratur, In Syaa Allah ada rezeki Allah akan makbulkan impian kami. Check up pada 27/5/16, cyst telah mengecut kepada 1 cm.

Alhamdulilah syukur kehadrat mu Ya Allah. Kini sedang berusaha ber OPK tuk menentukan waktu subur. Dalam masa yang sama sudah masuk botol ke-2 Vivix. Memang terbaik la Vivix ini, sangat-sangat membetulkan dalaman saya,sekurang-kurangnya saya telah berusaha untuk mencari alternatif yang lebih selamat tanpa memudaratkan diri sendiri untuk masa akan datang.

Saya sangat sarankan wanita di luar sana yang mengalami masalah haid tidak teratur untuk mencuba Vivix. Ia memang terbaik!!

*****************************************

Itulah pengalaman beliau yang mana sebelum ni periodnya datang tak menentu. Memang akan ambil masa dalam beberapa bulan untuk haidnya kembali normal. Ini kerana Vivix bukanlah ubat, tapi ia adalah vitamin yang dapat bantu untuk stabilkan hormon dan baiki sel-sel yang dah rosak dalam badan kita.

Jadi, kadar masa untuk haid kembali normal itu bergantung kepada kesihatan badan kita. Kalau kita mempunyai banyak masalah kesihatan, mungkin ia mengambil masa juga untuk haid kembali normal.

 

Bagaimana Vivix dapat membantu menyelesaikan masalah haid tidak teratur

Vivix ini adalah cecair yang dihasilkan dari sumber botani yang mengandungi kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Ia bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat bagi melindungi sel-sel badan kita daripada rosak.

Antara punca yang boleh merosakkan sel dalam badan kita adalah kerana terdapatnya radikal bebas yang masuk ke dalam badan kita akibat daripada pemakanan, alam sekitar yang tercemar, stress dan sebagainya. Vivix Shaklee juga sangat unik kerana mempunyai satu mekanisme yang mampu memperbaiki sel-sel yang abnormal, telah teroksida atau rosak.

Resveratrol juga dapat menstabilkan kandungan hormon dalam badan wanita. Ia juga dapat mengurangkan tekanan oksidasi dalam badan yang selalu menyumbang kepada masalah hormon.

Resveratrol juga berfungsi untuk melindungi ‘telur’ daripada teroksida atau rosak. Jadi, peluang untuk telur yang sihat itu tadi membesar, matang dan seterusnya disenyawakan adalah lebih tinggi.

Jadi, Vivix sangat-sangat membantu dalam memperbaiki kitaran period yang tidak teratur seterusnya dapat meningkatkan kesuburan wanita dan lelaki dengan meningkatkan kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan secara tidak langsung juga, ia meningkatkan peluang persenyawaan.

Tak salah kalau kita berikhtiar kan. Memang tinggi sangat dugaan bila period kita tak teratur. Apabila kitaran haid tidak teratur, susah untuk kita menentukan waktu subur. Jadi peluang untuk mengandung itu sangatlah rendah.

Dah ramai yang ikhtiar dengan vivix ni. Dan setakat ni banyak feedback yang positif daripada mereka. Anda nak berikhtiar dengan Vivix? Dapatkan vivix sekarang.

 

Cara untuk dapatkan Vivix

Sekiranya anda mempunyai masalah period tidak teratur, dan berminat untuk berikhtiar dengan vivix, anda boleh membuat pembelian terus secara online untuk membeli sebotol vivix. Boleh tekan terus ikon dibawah. Harga sebotol Vivix adalah RM 503.50 sahaja. Pembayaran boleh dibuat dengan menggunakan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee.

Tetapi, sekiranya anda nak beli vivix dengan harga yang murah, whatsapp Mia sekarang di 012-9283726. Mia akan beritahu bagaimana untuk dapatkan vivix pada harga yang rendah.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai Vivix atau ingin berkongsi cerita tentang kisah period anda, boleh juga whatsapp Mia di 012-928 3726. Mia akan berikan konsultansi secara percuma dan akan guide cara pengambilan vivix yang betul. Konsultansi berterusan akan diberikan secara eksklusif kepada pelanggan yang membuat pembelian daripada kami sahaja!!!

——————————————————————————-
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan,
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif
☑️ Konsultasi percuma berterusan
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

FB : Salmiah Md Zain
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia

PENAFIAN | Kenyataan dihalaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food And Drug Adminstration)
Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit

———————————————————————————

One thought on “Cara Menyelesaikan Masalah Haid Tidak Teratur

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge