Tuesday, March 27, 2018
1
Pada tahun 2018 ini, Shaklee Malaysia telah mengeluarkan produk penjagaan kulit yang selamat digunakan iaitu Youth Skin Care. Memang susah kan sekarang ni nak cari produk yang betul-betul selamat yang mana semua bahannya dihasilkan dari bahan semulajadi dan tanpa dicampur bahan kimia merbahaya. Kalau ada pun, mesti akan mengambil masa yang lama untuk berkesan. Kebanyakkan produk yang berkesan, tentunya ada bahan kimia merbahaya yang mengaktifkannya. 

Jadi, disebabkan masalah ini, pihak Shaklee telah mengambil inisiatif untuk mengeluarkan produk penjagaan kulit Youth ini dimana ia selamat dan dalam masa yang sama ia berkesan. 


Set Penjagaan Kulit Selamat dan Berkesan

Perbezaan Youth dengan set penjagaan kulit yang lain di luar sana

Terbukti berkesan melalui kajian klinikal

Yang membezakan produk Youth dengan produk lain yang ada diluar sana adalah dari segi kajian klinikalnya. Keberkesanan produk Youth ini telah diuji secara klinikal dengan menggunakan Indeks Usia Kulit (Skin Age Index). 

Indeks usia kulit ini telah direka oleh pakar-pakar kulit antarabangsa untuk mengkaji keberkesanan produk anti-penuaan. Ia merupakan satu alat untuk mengukur tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta. Antara tanda-tanda penuaan kulit yang akan diukur adalah:
  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit
Haa, sampai macam tu sekali indeks usia kulit ni mengukur tahap kesihatan kulit kita. 


Set Penjagaan Kulit Selamat dan Berkesan

Hasil daripada kajian indeks usia kulit ini terhadap set penjagaan kulit muka Youth adalah:

  • 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi jauh lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh TUJUH HARI sahaja
  • 2/3 daripada mereka telah berjaya menjadikan kulit mereka lebih muda 10 tahun dari usia sebenar
Wow, kesannya sangat memberangsangkan. Memang susah nak percaya, tapi inilah realitinya. 


Kelebihan Produk Penjagaan Kulit Youth

Selain produk Youth ini menjalani kajian klinikal, terdapat beberapa kelebihan lagi yang mendorong produk ini adalah yang terbaik dikalangan set penjagaan kulit muka yang ada diluar sana. Antaranya adalah:

1. Mengambil masa 8 tahun Research and Development (RnD) untuk memastikan produk Youth betul-betul selamat dan berkesan. Pihak Shaklee memperuntukkan kos yang banyak untuk menjalankan RnD terhadap produk Youth sebelum dipasarkan. CEO Shaklee iaitu Mr Roger Bernett sendiri yang memantau progress sepanjang proses RnD Youth dijalankan untuk memastikan produk Youth ini betul-betul menepati piawaian yang dikehendakinya. 

2. Terdapat 8 patent (4 telah berjaya dipatentkan dan 4 lagi masih patent pending) yang telah dilakukan keatas produk Youth bagi menjaga kualiti produk dan untuk menjaga standard. Apabila sudah dipatent kan, tiada yang boleh meniru membuat seakan-akan produk Youth ini

3. Produk ini bebas daripada 1500 bahan terlarang atau bahaya yang biasa digunakan di dalam mana-mana produk penjagaan kulit muka. 

Set Penjagaan Kulit Selamat dan Berkesan

4. Ramuan yang digunakan dalam produk Youth adalah 100% berasaskan tumbuhan. Tiada langsung dari sumber haiwan. Terdapat 5 bahan utama didalam produk ini iaitu Muscadine Grape, Lotus Japonicus, Apple Stem Cell Extract, Schisandra Chinensis Fruit Extract, dan Vital Repair Complex

Set Penjagaan Kulit Selamat dan Berkesan


5. 100% Vegan - tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan. Ini bermaksud produk ini 100% menggunakan bahan dari tumbuhan sahaja. Ia mestilah mematuhi beberapa syarat bahawa ia bebas daripada sumber daripada haiwan termasuklah madu, beewax atau milk-drive lactic acid

6. Bebas kekejaman. Tidak menjadikan haiwan sebagai bahan kajian untuk membuktikan keselamatan produk ini

7. Hipoalergenik - Jaminan bahawa produk ini tidak akan menyebabkan alahan pada kulit

8. Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)

9. Diuji oleh ahli dermatologi (pakar kulit)

10. Diuji oleh ahli oftalmologi (pakar mata) - bagi membuktikan produk ini selamat untuk mata, dan tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif

Inilah keistimewaan produk Youth ini. Kesemua keistimewaan ini belum tentu lagi ada pada produk penjagaan kulit muka yang anda guna sekarang. 

Produk yang terdapat dalam Set Penjagaan Kulit Youth

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit YOUTH ni iaitu:
  1. Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka
  2. Perfecting Skin Toner sebagai toner
  3. Youth Activating Serum sebagai serum
  4. Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock
  5. Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam
  6. Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan

Kenapa Anda Perlu Dapatkan Youth Sekarang?

Produk Youth ini merupakan satu penyelamat untuk mereka yang mempunyai masalah kulit muka. Sekiranya sebelum ini kulit muka anda mengalami masalah akibat tersalah guna produk, Mia sangat galakkan anda untuk menggunakan produk Youth ini. Kerana ia adalah selamat digunakan dan berkesan dalam masa yang singkat. Ia juga mampu untuk merawat kulit kita sehingga ke peringkat sel. 

Sekiranya sebelum ini kita dah guna bermacam-macam produk untuk mengembalikan keremajaan kulit kita, tetapi tiada yang berhasil, maka bertukarlah kepada produk Youth ini pula kerana #YouthIsHope.

Pasti ramai yang tak percaya dengan produk Youth ni kan, Jadi, untuk membuktikan keberkesanan produk Youth ni, jom kita lihat dulu testimoni pengguna yang menggunakan produk Youth ini


Bagaimana untuk mendapatkan produk Youth ini?

Seperti biasa, anda boleh klik pada ikon dibawah untuk membeli produk Youth ini. Pembayaran boleh dibuat dengan menggunakan kad debit atau kad kredit. Kemudian, produk akan dihantar terus ke rumah anda. Selepas itu, boleh hubungi Mia supaya Mia boleh terangkan cara penggunaan yang betul untuk menggunakan produk ini.

Atau, sekiranya anda inginkan penjimatan sehingga 15-20% produk ini, anda boleh hubungi Mia di whatsapp. Boleh klik terus ikon dibawah. 


Jangan biarkan kulit muka anda mengalami penuaan yang terlalu cepat. Bila usia semakin meningkat, kolagen dalam kulit makin berkurang. Makin cepat kulit kita bertambah kusam, berjerawat, berjeragat, terdapat garis-garis halus sekitar mata, mulut, dan pipi. Jadi, dapatkan produk Youth sekarang supaya masalah penuaan ini tidak berlaku dari awal. Inilah antara produk yang selamat digunakan dan memang dijamin berkesan berdasarkan kajian klinikal yang telah dilakukan.
-------------------------------------------------------------------------------

Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran dibuat ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------

1 comments:

  1. ra,ai yang dh promote produk nie.mcm menarik jer..lengkap yer setnya

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...