Monday, May 08, 2017
Ramai wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak teratur. Kadang-kadang mereka mengalami haid yang lama, kadang-kadang mereka mengalami haid yang jarang berlaku dan macam-macam lagi masalah. 

haid tidak teratur

Terdapat banyak kesan negatif sekiranya masalah haid tidak teratur ini tidak dirawat dengan sebaiknya. Salah satunya ia boleh memberi kesan kepada masalah kesuburan. Mia ada ceritakan di dalam entry sebelum ini. 


Jadi, untuk megelakkan daripada kita mengambil pil hormon tersebut, Mia nak kongsikan pengalaman seorang wanita hebat yang mempunyai masalah haid tidak teratur dan beliau telah dapat menyelesaikan masalah ini dengan bantuan vitamin shaklee.

Jom kita tengok kisah beliau. 


MASALAH HAID TIDAK TERATUR HILANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE


Cara Menyelesaikan Masalah Haid Tidak Teratur


*****************************************
Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa.

Masalah yang saya hadapi sejak dari bujang lagi ialah masalah haid tidak teratur. Kadang berpanjangan dan kadang langsung tak datang berbulan-bulan. Kalau yang berpanjangan pula bukan seminggu lebih tetapi kadangkala sebulan lebih haidnya. Dalam waktu yang sama saya sedang berusaha untuk hamil, dan bagaimana untuk hamil kalau haid pun tidak teratur. Kalau haid tidak teratur, nak tahu waktu subur pun susah.
Masalah ini memang mengganggu saya dan suami, maklumlah umur semakin meningkat. Usia perkahwinan pun sudah memasuki 6 tahun & masih belum dikurniakan zuriat. Segala usaha telah dilakukan oleh kami berdoa, perubatan moden, perubatan tradisional, perubatan Islam dan segala jenis ubat telah saya telan.

Emosi juga sedikit terganggu. Tipu la kalau tidak terasa bila melihat kawan-kawan, saudara mara dengan anak-anak mereka. Tapi saya harus kuatkan diri sendiri,selalu berkata dalam hati “Allah belum kurniakan aku rezeki anak mungkin kerana Dia merasakan kami belum bersedia ataupun Dia akan memberikan kami rezeki lain dahulu”.

Dulu saya pernah mengandung, tapi Allah lebih sayangkan anak syurga saya itu. Baby boy yang sangat comel & kalau ada dia sudah berumur 5 tahun. Redha dengan kehilangan nya dalam hati hanya Allah yang tau.

Tapi apa yang saya nak share ni adalah cerita yang berlaku pada tahun ini dan pilihan yang telah saya buat setelah sekian lama mengetahuinya. Saya telah mengambil keputusan utk mencuba VIVIX produk yang paling hot keluaran Shaklee. Bermula pada awal tahun 2016,saya telah mengamalkan Vivix setiap hari sebelum tidur tanpa skip walaupun sehari. Sebelum ni pun memang saya mengamalkan ViVix tapi tidak konsisten la.

Pada bulan Januari saya telah period selama sebulan dari 14.1.2016 sehingga 16.2.2016(35 hari) mungkin darah-darah lama yang tertinggal didalam. Amat merisaukan juga sebab terlalu lama dan saya telah pergi berjumpa doctor. Melalui scan doktor memberitahu cyst telah timbul kembali sebesar 2.5cm dan beliau memberikan ubat berhentikan darah.

Selalunya apabila doctor memberikan ubat, saya memang TIDAK AKAN makan ubat tersebut. Tetapi setelah dipaksa, saya hanya makan 1 hari sahaja dan haid berhenti, kuat sungguh ubat ni kan. Saya percaya,sangat tak bagus kalau ubat yang bagi kesan yang sangat segera ini. Selepas itu, saya terus tak nak ambil apa-apa ubat sintetik lagi dan let see the next flow.

Pada 9.3.2016 haid kembali hadir dengan banyaknye dan stop setelah 7 hari. Wahhh…sedikit kagum kerana tidak berpanjangan lagi. Bulan 4 masih menantikan kehadirannya tapi tiada rezeki dan haid turun semula pada 17.5.2016 dan stop pada 24.5.2016. Wahhh….so amazing cuma 8 hari, perkembangan yang baik dan senyum semakin melebar.

Kitaran haid saya dah semakin stabil dan normal & ini memang tujuan utama saya adalah untuk membetulkan kitaran haid. Bila haid sudah teratur, In Syaa Allah ada rezeki Allah akan makbulkan impian kami. Check up pada 27/5/16,cyst telah mengecut kepada 1 cm.

Alhamdulilah syukur kehadrat mu Ya Allah. Kini sedang berusaha ber OPK tuk menentukan waktu subur. Dalam masa yang sama sudah masuk botol ke-2 Vivix. Memang terbaik la Vivix ini, sangat-sangat membetulkan dalaman saya,sekurang-kurangnya saya telah berusaha untuk mencari alternatif yang lebih selamat tanpa memudaratkan diri sendiri untuk masa akan datang.

Saya sangat sarankan wanita di luar sana yang mengalami masalah haid tidak teratur untuk mencuba Vivix. Ia memang terbaik!!
*****************************************


Bagaimana Vivix dapat membantu menyelesaikan masalah haid tidak teratur

Vivix ini adalah cecair yang dihasilkan dari sumber botani yang mengandungi kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Ia bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat bagi melindungi sel-sel badan kita daripada rosak. 

Antara punca yang boleh merosakkan sel dalam badan kita adalah kerana terdapatnya radikal bebas yang masuk ke dalam badan kita akibat daripada pemakanan, alam sekitar yang tercemar, stress dan sebagainya. Vivix Shaklee juga sangat unik kerana mempunyai satu mekanisme yang mampu memperbaiki sel-sel yang abnormal, telah teroksida atau rosak.

Resveratrol juga dapat menstabilkan kandungan hormon dalam badan wanita. Ia juga dapat mengurangkan tekanan oksidasi dalam badan yang selalu menyumbang kepada masalah hormon. 

haid tidak teratur

Resveratrol juga berfungsi untuk melindungi 'telur' daripada teroksida atau rosak. Jadi, peluang untuk telur yang sihat itu tadi membesar, matang dan seterusnya disenyawakan adalah lebih tinggi.


Jadi, Vivix sangat-sangat membantu dalam memperbaiki kitaran period yang tidak teratur seterusnya dapat meningkatkan kesuburan wanita dan lelaki dengan meningkatkan kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan secara tidak langsung juga, ia meningkatkan peluang persenyawaan. 

Cara untuk dapatkan Vivix

Sekiranya anda mempunyai masalah period tidak teratur, dan berminat untuk berikhtiar dengan vivix, anda boleh membuat pembelian terus secara online untuk membeli sebotol vivix (Klik Sini). Harga sebotol Vivix adalah RM 503.50 sahaja. Pembayaran boleh dibuat dengan menggunakan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee.

Tetapi, Mia sangat galakkan anda untuk mengambil sekurang-kurangnya 2 botol sebagai permulaan untuk tempoh sebulan. Ini bagi mempercepatkan proses baikpulih sel-sel berlaku dengan cepat dan berkesan. 

Bukan itu sahaja, dengan pembelian 2 botol vivix terus, lebih banyak penjimatan yang anda akan dapat.

Kerana dengan membuat pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat:
1) FREE MEMBERSHIP SHAKLEE (BERNILAI RM68.90)
2) PEMBELIAN DENGAN HARGA AHLI (JIMAT 10-15% DARI HARGA ASAL)
3) FREE KOS POSTAGE (BERNILAI RM10.60)
4) CASH BACK BONUS (BERNILAI RM38)

Anda bakal jimat hampir RM200

Untuk mendapatkan penjimatan untuk 2 botol vivix, boleh whatsapp Mia di 012-928 3726. Mia akan uruskan cara pembelian. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai Vivix atau ingin berkongsi cerita tentang kisah period anda, boleh juga whatsapp Mia di 012-928 3726. Mia akan berikan konsultansi secara percuma dan akan guide cara pengambilan vivix yang betul. Konsultansi berterusan akan diberikan secara eksklusif kepada pelanggan yang membuat pembelian daripada kami sahaja!!!
-------------------------------------------------------------------------------

Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...