Tuesday, May 23, 2017
Tinggal beberapa hari lagi nak puasa kan. Tentunya kita rasa sangat gembira kerana diberi peluang sekali lagi untuk menyempurnakan ibadah puasa kita pada tahun ni. Tahun depan belum tentu lagi kita berkesempatan untuk berjumpa lagi dengan bulan ramadhan. 

Jadi, seboleh-bolehnya kita lakukan ibadah puasa kita pada tahun ini sebaik-baiknya seperti inilah ramadhan yang terakhir buat kita dan kita dah tak akan jumpa ramadhan lagi ramadhan yang akan datang. Untuk menyempurnakan ramadhan pada kali ini, tentunya kita mahukan ia adalah ramadhan yang terbaik kan. 

Cara Makan Vitamin Semasa Bulan Puasa

Akhir entry ni Mia akan kongsikan bagaimana kita nak sempurnakan ramadhan kita pada tahun ini dengan lebih bertenaga supaya kita seronok mengumpul pahala pada bulan yang penuh barakah ini. Sebelum tu, Mia kongsikan dulu cara bagaimana untuk makan vitamin pada bulan puasa. 

Jadual Makan Vitamin Pada Bulan Puasa

Kerana pada hari-hari biasa, ada sesetengah vitamin kita ambil pada waktu tengah hari kan, jadi pada bulan puasa ni, kita kena tukar sedikit waktu pengambilannya supaya kita tak tertinggal mana-mana vitamin yang wajib diambil setiap hari. 

Cara Makan Vitamin Semasa Bulan Puasa
Cara pengambilan vitamin sepanjang hari kita berpuasa, kita tidak perlu mengurangkan bilangan vitamin yang kita ambil, cuma perlu ubahsuai waktu makan mengikut jadual diatas. 

Sekiranya sebelum ini vitamin tersebut diambil pada waktu pagi atau semasa sarapan, tukarkan waktunya, ambil vitamin selepas berbuka. Vitamin yang sepatutnya diambil pada waktu tengah hari atau selepas makan tengah hari, boleh diambil selepas menunaikan solat terawikh. Dan vitamin yang kebiasaannya diambil pada waktu malam boleh diambil selepas makan sahur. 

Ini adalah sebagai cadangan sahaja. Anda boleh menyesuaikan dengan keadaan aktiviti harian anda sendiri. Pengambilan vitamin tidak mempunyai waktu yang spesifik, tetapi sangat wajib untuk diambil secara konsisten. Jadi, walaupun kita berpuasa, kita masih boleh meneruskan pengambilan vitamin tanpa gagal setiap hari. 

Tips untuk kekal bertenaga dibulan puasa

Ok, seperti yang dijanjikan, Mia nak kongsikan tips untuk kekal bertenaga sepanjang hari kita berpuasa. Apabila kita bertenaga, kita akan lebih mudah untuk berpuasa, rasa seronok ketika berpuasa dan dapat menjalankan ibadah-ibadah sunat lain dengan bersemangat.

Untuk kekal bertenaga ketika berada di bualn puasa adalah dengan mengamalkan makanan tambahan yang dapat memberi tenaga kepada kita. Antara yang boleh dicadangkan adalah seperti dalam gambar dibawah iaitu Performance Drink, Vivix, ESP, Mealshakes dan Vitalea. 

Kelima-lima ini dapat memberi tenaga sewaktu kita berpuasa. Vitamin ini juga boleh membuatkan kita rasa kenyang dalam jangka yang lama. Jadi, tak hairan lah kalau kita boleh bertenaga sehingga ke petang.  

Cara Makan Vitamin Semasa Bulan Puasa

Mia kongsikan testimoni mereka yang kekal bertenaga ketika puasa. 

Testimoni #1:
Cara Makan Vitamin Semasa Bulan Puasa
Testimoni #2:
Cara Makan Vitamin Semasa Bulan Puasa

Jadi, tak perlu risau lagi untuk berpuasa pada bulan Ramadhan ini. Jom dapatkan sekarang sebelum puasa ini.

Cara dapatkan vitamin ini

Cara mudah untuk dapatkan vitamin-vitamin tambah tenaga ini, anda boleh hubungi Mia segera melalui whatsapp di 012-928 3726 atau boleh terus klik link ini www.wasap.my/60129283726

Jangan tunggu-tunggu lagi, dapatkan sekarang. Dah tak perlu rasa lemau lagi ketika berpuasa, tambah tenaga supaya kita dapat buat lebih banyak ibadat pada bulan ini kerana banyak pahala yang boleh kita dapat pada bulan ini. 

Akhir sekali, Mia ucapkan SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN kepada semua pembaca blog Mia. 

-------------------------------------------------------------------------------
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia
---------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...