Friday, May 05, 2017
1
Entry ini khas untuk mereka yang telah mengalami kanser sebelum ni. Tapi kalau belum pernah kena kanser, tak salah pon kalau nak tambah ilmu. kan, kan... Untuk tambah pengetahuan kita supaya kita juga boleh elakkan kanser daripada terjadi. 

Kanser boleh berulang kembali ke?


Kebarangkalian untuk terjadi kembali masalah kanser tu ada. Cuma bezanya adalah tinggi atau rendah. Kemungkinan kanser kembali berulang menyerang badan kita kerana mungkin masih terdapat lagi sel-sel kanser yang belum mati sepenuhnya. Apabila ada sesuatu yang masuk dalam badan kita yang boleh mengaktifkan kembali sel kanser tersebut, ia berkemungkinan akan menyerang sekali ditempat yang sama atau di tempat yang lain pula. 

sel kanser membiak
Cara Sel Kanser Membiak

Kebiasaannya pengidap kanser hanya boleh dikatakan sebagai bebas kanser setelah melepasi had lima tahun setelah dikesan kanser. Kebanyakkan kes serangan kanser berulang ini dicatatkan boleh berlaku dalam masa lima tahun pertama terutamanya pada tahun kedua dan ketiga setelah dikesan kanser. 

Cara elak kanser daripada berulang kembali


Seperti yang kita tahu terdapat banyak faktor yang boleh mengaktifkan kembali sel-sel kanser ini. Antaranya adalah gaya hidup tidak sihat seperti merokok, mengambil minuman keras, tekanan emosi atau stres berterusan manakala faktor utama adalah pemakanan tidak teratur dan seimbang

Jadi, untuk mengelakkan daripada sel kanser ini kembali aktif, kita haruslah mengambil makanan yang sihat dan seimbang. Berikut adalah nasihat daripada bekas pesakit kanser yang telah bebas kanser sepenuhnya. Dan ini adalah kisah benar. Antara pesanannya adalah:

#1 Minum air yang direndam dengan lemon sebiji sehari
Minum air lemon panas boleh mencegah kanser. Jangan tambah gula. Air lemon panas lebih bermanfaat daripada air lemon sejuk.

#2 Minum air/jus belalai gajah
Daun belalai gajah mengandungi antioksidan yang tinggi untuk merencatkan sel-sel kanser dan mengekalkan sel-sel sihat dalam badan

#3 Makan brokoli dengan kerap
Menurut kajian, brokoli mengandungi unsur kimia yang bernama sulforaphane yang dipercayai boleh menahan kesan berlarutan akibat kanser dan dipercayai dapat menahan penyebaran kanser dalam tubuh

#4 Katakan TIDAK kepada daging merah
Sel kanser tumbuh dengan cepat pada persekitaran berasid, diet daging bersifat asid sangat tinggi. Daging mengandungi antibiotik ternak yang menumbuhkan hormon dan parasit berbahaya, terutama kepada pesakit kanser. Diet lebih baik adalah memakan ikan dan ayam kerana walaupun bersifat asidik tetapi tahap kandungan asid tidak setinggi daging merah

#5 Tidak mengambil langsung SEAFOOD
Kebanyakan makanan laut cengkerang seperti kerang, ketam dan kepah mengandungi banyak kimia dan toksik yang boleh menggalakkan pembiakan kanser

#6 Tidak mengambil makanan dalam tin
Elakkan diri dari mengambil makanan dalam tin kerana menggunakan bahan pengawet serta kandungan garam yang tinggi

#7 Tidak mengambil makanan yang dijeruk
Contohnya seperti telur masin, lobak/sawi asin, ikan masin dan yang sama jenis dengannya. Ini adalah kerana makanan yang dijeruk ini kandungan garamnya sangat tinggi.

#8 Mengamalkan suplemen tinggi antioksidan yang semulajadi dan berkesan
Pengambilan suplemen yang kaya dengan antioksidan sangat penting untuk memastikan radikal bebas, iaitu penyebabkan masalah kanser musnah didalam badan kita. Antara cadangan suplemen yang boleh diambil adalah:

  1. Vivix - Membantu merencatkan pertumbuhan sel kanser dan memelihara sel yang normal
  2. Vitamin A (Carotomax) - pre vitamin A yang mengawal perkembangan sel sihat selepas kemoterapi
  3. Vitamin C - Bertindak sebagai antioksida dan merangsang sistem imun
  4. Vitamin E - Bertindak sebagai antioksida yang mampu untuk merencatkan sel-sel kanser dan radikal bebas penyebab kepada kanser
suplemen untuk pesakit kanserKesemua suplemen yang dicadangkan ni mengandungi antioksidan yang tinggi. Antioksidan membantu melawan radikal bebas yang menjadi penyebab kanser daripada terus merebak. 

Selain itu, sekiranya anda beragama Islam, perkara yang paling penting adalah kebergantungan kita kepada Allah sangat penting untuk menyembuhkan penyakit yang ada. PERCAYA yang kesembuhan itu hanyalah dari DIA YANG MAHA KUASA. Mereka mengamalkan ayat-ayat syifa dari Al Quran yang sememangnya terbukti boleh menyembuhkan segala jenis penyakit.

Boleh amalkan ayat-ayat ini. 

cara elak kanser berulang


Cara dapatkan suplemen tinggi antioksidan untuk elak dari kanser berulang

Tiada siapa yang mahukan masalah kanser ini berulang kan. Kita tak minta pon. Tapi inilah yang dinamakan sebagai ujian untuk kita lebih dekat padanya. 

Jadi, tak salah untuk kita berikhtiar dengan suplemen yang dicadangkan supaya ianya boleh menjadi satu asbab kita bebas dari masalah kanser ini. Seperti yang dinasihatkan, pesakit kanser perlu mengambil suplemen yang tinggi antioksidannya supaya ia akan memusnahkan radikal bebas yang menjadi penyebab kepada terjadinya masalah kanser. 

Sekiranya anda ingin beriktiar dengan suplemen yang dicadangkan, cepat-cepat hubungi Mia supaya kita dapat kawal sel-sel kanser ini daripada merebak ke tempat lain. 

Boleh Whatsaapp Mia di 012-928 3726 untuk bertanyakan tentang suplemen atau saja-saja nak sembang tentang kanser anda. 

Atau terus je klik pada link ini www.wasap.my/60129283726
-------------------------------------------------------------------------------

Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------


1 comments:

  1. ad senaman x untuk elak kanser nih, dan senaman utk pesakit itu sendiri

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...