Wednesday, April 26, 2017
Baru-baru ni terdapat kes set produk kecantikan kulit muka kena tarik balik dari dijual di Malaysia kerana mengandungi bahan kimia merbahaya. Lambakan produk kecantikan ini dipasaran membuatkan kita menjadi rambang mata untuk membelinya. Semuanya terpedaya dengan testimoni-testimoni yang sangat hebat. 

Set Penjagaan Kulit Muka Paling Laris Yang Selamat Dan Berkesan Tanpa Bahan Terlarang

Tak kurang jugak dengan tagline-tagline yang digunakan oleh pengeluar-pengeluar produk ni. Contohnya kulit menjadi putih selepas 3 hari, parut jerawat pudar selepas 3 hari. Sepatutnya kita perlu risau tau kalau sesuatu produk tu boleh beri kesan yang sangat cepat, kerana dikhuatiri produk tersebut mengadungi bahan kimia merbahaya sehinggakan ia boleh menyebabkan kulit muka kita semakin nipis. Akhirnya, bila dah berhenti menggunakan produk tersebut, kulit muka kita bertambah teruk kerana kulit muka kita dah nipis dah senang untuk terkena jangkitan atau luka. 

Set Penjagaan Kulit Muka Paling Laris Yang Selamat Dan Berkesan Tanpa Bahan Terlarang

Jadi, sangat penting untuk kita mencari produk penjagaan kulit muka yang selamat, semulajadi dan bebas dari bahan kimia merbahaya. Disebabkan Mia akan rasa bersalah sangat kalau tak berkongsi dengan korang, jadi hari ni Mia nak kongsikan satu produk kecantikan wajah yang paling laris, tapi ia juga selamat digunakan dan semestinya sangat berkesan. 

Produk apa yang best sangat tu?

"Kecantikan sempurna dari alam semulajadi, disempurnakan oleh sains"
Tak perlu pon nak cucuk sana, cucuk sini untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik. Dah ramai yang cuba produk ini dan sangat berpuas hati dengan kesannya yang boleh mencerahkan kulit kusam dan meratakan tona yang tidak sekata. Tak lain tak bukan tentulah set penjagaan kulit muka Nutriwhite. 

Set Penjagaan Kulit Muka Paling Laris Yang Selamat Dan Berkesan Tanpa Bahan Terlarang

Apa yang membezakan set Nutriwhite berbanding produk lain


  • Produk Nutriwhite ini digabungkan dengan campuran nutrien yang dipilih daripada 16 buah negara yang berlainan. 
  • Ia dibangunkan oleh para saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat
  • Dicipta khas untuk Shaklee, dengan patent WhiteN-16
  • Dihasilkan dari formula botani diperkaya dengan Vitamin C aktif serta derivatif akar manis, yang diproses lebih dari satu langkah bagi menghasilkan kecerahan kulit, membantu melicinkan permukaan raut wajah agar lebih segar dan bersinar.
  • Terbukti secara klinikal
  • Tidak menimbulkan alahan (hypoallergenic)
  • Tidak diuji pada binatang
Set Penjagaan Kulit Muka Paling Laris Yang Selamat Dan Berkesan Tanpa Bahan Terlarang

Set Nutriwhite ini dijamin selamat kerana ianya tidak mengandungi bahan kimia merbahaya dan terlarang, antaranya adalah:
1. Paraben
2. Natrium lauril sulfat atau natrium
3. Propilena glikol
4. Penghasilan daripada haiwan atau produk sampingan daripada haiwan
5. minyak mineral atau pertoleum
6. Pewarna
7. 1, 4 -Dioksana

Bagaimana Nutriwhite Bertindak?

Set Nutriwhite ini bertindak dengan 5 cara, iaitu:
  1. Mencegah - mencegah kesan-kesan memudaratkan daripada matahari dan alam persekitaran dengan melindungi kulit anda secara aktif daripada sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan serta merosakkan kulit
  2. Mengurangkan - mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap
  3. Menyekat - pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
  4. Mencerah - warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam, serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan
  5. Memperbaharui- dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan, agar kulit cantik serseri.
Set Nutriwhite ini mengandungi 6 produk, iaitu:

1. Nutriwhite Action Makeup Remover (150ml)
  • Menjadikan kulit semakin lembut, licin dan berseri.
  • Tunas Pokok Bic berfungsi menanggalkan sel kulit mati dngan lembut tanpa meninggalkan kesan .
  • Kulit menjadi lebih tegang dan segar dengan ekstrak Aleo Vera.
  • Kulit kelihatan lebih berseri dengan struktur yang lembut dan tidak berminyak.
2.  Nutriwhite Gentle Deep Foaming Clenser (150ml)
  • Pencuci muka yang membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Ekstrak Rumpai laut membantu menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati sekaligus menegangkan kulit.
  • Alga hijau melembapkan kulit dan menyingkirkan toksin Strawberi Begonia baik untuk mengimbangi pigmentasi dan mencerahkan kulit
  • Menyegarkan dan lembut pada kulit.
3. NutriWhite Soothing Radiance Whitening Softener (150ml)
  • Lembut pada wajah serta menjadikan pH kulit kembali seimbang.
  • Rosemary menjadikan kulit berasa lebih segar dan tegang.
  • Ekstrak Kudze menjadikan kulit lebih cerah dan tegang.
  • Kulit dilembapkan dengan Marshmallow.
  • Sangat effektif.
4. NutriWhite Daily Defence Whitening Essence (30ml)
  • Kulit menjadi tegang dan segar dengan ekstrak Bearberry
  • Strawberry Begonia berfungsi mengimbangi pigmen kulit.
  • Kacang soya pula bertindak mengurangkan tompok-tompok hitam dan melembutkan kulit.
  • Ekstrak Mulberi pula mencegah kulit daripada rosak akibat terdedah kepada cahaya matahari.
  • Vitamin C yang aktif ditambah untuk membaiki kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Strukturnya yang mudah diserap oleh kulit menjadikan kulit semakin lembut.
5. Nutriwhite Spot Whitening Treatment (10ml)
  • Membaiki kesan-kesan jeragat dengan cepat.
  • Kuasa Pencerahan dari ekstrak Peony dan Likoris berkesan mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit.
  • Vitamin C aktif menjadikan kulit lebih halus dan cerah sekata.
6. NutriWhite Daytime Whitening Lotion (50ml)
  • Kaya dengan pati Melburi mencegah kerosakan kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari.
  • Mountain Arnica berkuasa menghilangkan radang terhadap kulit dan melembapkan kulit dari segenap sudut.
  • Membantu membina daya ketahanan kulit dari kerosakan akibat persekitaran

7. NutriWhite Overnight Renewal Whitening Cream (50g)
  • Memperbaharui sel dan mengambalikan keremajaan kulit semasa tidur
  • Ekstrak Linden melembapkan dan menyihatkan kulit secara mendalam.
  • Scullcap bertindak menghilangkan radang dan mencerahkan kulit.
  • Vitamin C aktif mengembalikan seri wajah dengan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Bangun pagi, kulit akan terasa gebu, halus, cerah dan berseri.
Jadi, tak ada alasan lagi untuk kita menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia terlarang tu kan. Sebab dah ada set skin care nutriwhite ni. Memang dijamin selamat dan berkesan. 

Dan yang paling best, ianya sangat jimat. Contohnya makeup remover dan foaming cleanser tu, rata-rata yang menggunakannya memang boleh bertahan sehingga 7-8 bulan. Jadi, memang sangat berbaloi. Dan kalau sebelum ni, mereka asyik berganti je pencuci muka, kini tak lagi sebab memang dah jatuh hati sangat dengan set nutriwhite ni. 

Maklumat lanjut mengenai set nutriwhite ini atau testimoni pengguna nutriwhite, boleh klik di SINI

Cara untuk dapatkan set Nutriwhite
Untuk mendapatkan set lengkap ini anda boleh terus klik pada icon dibawah. pembelian boleh dibuat menggunakan kad debit atau kat kredit. Barang akan terus dihantar ke rumah anda. 
Tetapi sekiranya anda ingin membeli satu persatu dahulu, anda boleh terus hubungi atau whatsapp Mia di 012-928 3726 atau terus klik icon dibawah. 


Bila dah jumpa produk yang selamat digunakan, memang hati tak kan berubah dah pada produk yang lain. 

-------------------------------------------------------------------------------
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...