Friday, April 28, 2017
2
Perlu ke vitamin untuk ibu yang menyusukan anak?
Wajib ke makan vitamin semasa menyusukan anak?

Emm, inilah diantara pertanyaan yang selalu di tanya pada Mia. Memang sangat sangat penting untuk mengambil vitamin semasa menyusukan anak. Ramai yang beranggapan bahawa mereka hanya perlu mengambil vitamin semasa hamil sahaja, tapi selepas bersalin keperluan vitamin sudah tidak menjadi keutamaan. Ternyata ramai yang silap.

vitamin ibu menyusu

Kenapa Ibu Menyusu Perlu Ambil Vitamin?

  1. Sebab apa yang ibu makan, khasiatnya turut akan dapat kat anak melalui susu ibu
  2. Ibu menyusu memerlukan jumlah kalori dan nutrien yang lebih banyak daripada ibu hamil
  3. Ibu menyusu memerlukan 300 hingga 400 kalori sehari lebih daripada kalori yang diperlukan ibu hamil.
  4. Membekalkan tenaga kepada ibu menyusu supaya tidak letih dan stress dan masalah ini boleh menyebabkan susu ibu kurang
Kita tengok dulu apa kata ibu ini yang berjaya menyusukan anaknya selama 2 tahun walaupun sedang berkerja.


Sekarang nie dah ramai ibu yang tahu tentang kebaikan susu ibu nie dan bertekad nak susukan anak dengan susu ibu. Air susu ibu merupakan makanan terbaik untuk bayi yang berumur 6 bulan pertama kehidupannya. Ibu-ibu digalakkan menyusukan anak-anak mereka sejak dari lahir sehingga berumur 2 tahun ataupun sekurang-kurangnya 6 bulan. Tapi, ramai ibu yang tewas nak laksanakan tanggungjawab nie untuk menyusukan anak mereka. 

Mereka mungkin akan gagal dalam cita-cita mereka untuk menyusukan anak sepenuhnya 

SEKIRANYA:
  1. Tiada keyakinan
  2. Kurang ilmu tentang penyusuan
  3. Tidak bersungguh-sungguh untuk menyusukan anak
  4. Tidak mendapat sokongan suami @ orang terdekat
  5. Cepat putus asa
  6. Tidak bersedia @ tidak mempunyai stok susu yang cukup bagi ibu berkerja
  7. Tidak kisah sekiranya anak minum susu formula
  8. Tidak menjaga pemakanan
  9. Stress
  10. Kurang berdoa pada-Nya
Alhamdulillah, sekarang telah ramai ibu-ibu memilih untuk mengambil set menyusu Shaklee untuk menyusukan anak mereka. Mereka telah membuat keputusan yang bijak dengan memilih produk Shaklee kerana telah ramai yang menggunanya dan terbukti berkesan.

Dengan izin Allah, dengan suplemen Shaklee ia dapat membantu anda untuk menghasilkan nutrisi yang baik kepada anak anda serta membantu menghasilkan susu yang berkhasiat tinggi dan ibu juga sihat dan cergas.

Vitamin Set Menyusu Premium

vitamin ibu menyusu, ibu menyusu memerlukan vitamin, keperluan vitamin ibu menyusu, breastfeed, susu ibu


Jom kita tengok satu-persatu suplemen dalam set ini:

Terdiri daripada:
Vitalea
Membekalkan keperluan asas kesemua 12 jenis vitamin dan 9 mineral yang diperlukan ibu menyusu dengan tambahan zat besi

B-Complex 
Membantu ibu menyusu menenangkan dan mengelakkan stress serta keletihan yang boleh mengganggu penghasilan susu

Vita-C
Membantu ibu menyusu meningkatkan imun tubuhMembantu ibu menyusu meningkatkan imun tubuh

Alfalfa
Membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu

Ostematrix
Menggantikan kalsium dalam badan ibu yang menyusu, mengurangkan risiko osteoporosis

Energizing Soy Protein
Membantu penghasilan sel hidup yang terdapat dalam susu ibu, memberi tenaga kepada ibu menyusu

Akan tetapi, set-set ini tidak berkesan jika anda :
- Tidak faham konsep ‘demand & supply’ dalam penyusuan ibu
- Tidak mengamalkan gaya pemakanan yang sihat dan seimbang untuk ibu menyusu
- Tidak minum air mencukupi (3 Liter sehari)
- Malas mengosongkan payudara (melalui penyusuan terus/ pengepaman)
- Tidak berfikiran positif
- Mempunyai masalah kesihatan yang boleh mengganggu kelancaran penghasilan susu ibu

Jadi, anda berhak memilih set yang sesuai dengan masalah anda untuk meneruskan perjuangan anda untuk menyusukan anak. 

Sebelum itu, mungkin ada yang rasa terlalu banyak suplemen yang diperlukan dan mungkin mahal, tetapi percayalah ia sangat berbaloi kerana dengan setiap pembelian, ia akan tahan selama dua ke empat bulan. Anda hanya perlu membeli hanya 2 @ 3 kali dalam setahun. Sangat menjimatkan dan menguntungkan kerana terbukti berkesan pada mereka yang telah mencubanya. Jom cuba sekali, pastu tak rugi.

Cara untuk dapatkan Vitamin Ibu Menyusu
Sebarang tempahan dan pertanyaan mengenai produk Shaklee, boleh hubungi Mia. boleh whatsapp terus di 012-928 3726. Atau terus je klik icon dibawah. 


Apabila badan kita sihat dan bertenaga, takde alasan lagi untuk kita tak menyusukan anak sehingga 2 tahun umurnya. Mereka ada hak untuk mendapatkan susu ibu yang terbaik untuk mereka. Jom dapatkan vitamin ni sekarang supaya anak dapat khasiat yang terbaik dari susu ibu. 
-------------------------------------------------------------------------------
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp


COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...