Thursday, April 20, 2017
Ini adalah perkongsian daripada Puan Noor Fatihah Mohammad atau lebih dikenali sebagai ebby tentang pengalaman beliau yang mengalami masalah fibroid sebesar 13.3 cm. Dan kurang dari sebulan fibroidnya mengecut menjadi 2.3 cm tanpa pembedahan.

cara rawat fibroid, kecutkan fibroid

Cuba bayangkan kalau kita tiba-tiba je rasa sakit perut macam contraction nak bersalin tu, padahal tak mengandung pon. Bila cek dengan doktor, rupa-rupanya ada fibroid dah membesar dalam perut. Mesti kita terkejut kan. Tiba-tiba dah membesar. 

Tiba-tiba je ke fibroid ni boleh membesar? Tidak, ia ambil masa juga untuk membesar. Tetapi sekiranya ada sesuatu yang boleh mengaktifkan sel-sel fibroid tersebut, makin cepatlah ia membesar. Mia ada ceritakan tentang faktor-faktor adanya fibroid dalam entry sebelum ni


Berbalik pada cerita Puan Ebby tadi, doktor menyarankannya untuk membuat pembedahan sekiranya berlaku pendarahan dan rasa sakit. Akan tetapi beliau meminta tempoh masa dalam sebulan untuk mencuba kaedah rawatan secara alternatif.

Sebelum tu kita tengok dulu apa yang berlaku pada Puan Ebby ni.  

Fibroid Mengecut Dari 13.3 cm ke 2.3 cm dalam masa kurang sebulan

Sebulan lepas scan fibroid 13.3cm...tak terkata betapa gelapnya dunia...sakit macam contraction nak bsalin...
G klinik dapat pain killer...saya tanya doktor "ada ubat tak?" Doktor jawab x de, selain pain killer...tp fibroid awak tak ganggu...tp kalau sakit mmg biasanya kena operate...tp risk operate 1- bleeding awak kena buang rahim sbb fibroid ni tlampau besar 2- ada balik macam Norazzean Azizan
Sy jawab "tak pe supplement ada kan doktor!" Doktor gelak sakan...
Ok doktor...bg sy masa sebulan sy sndiri dtg scan...
2minggu lpas tu..kebetulan suami sejuk² ni lengan dia sakit sokmo... Doktor cakap makan kalsium..sy kata ok ostematrix jangan miss...
Pastu sesambil sy kata nak scan...doktor scan..dan dah amazing turun ke 5.9cm
Dan smalam upline sy tanya bila follow up..sy jawab spttnya da follow up..tp sbb ujan sy x pergi..so, pg td g follow up hospital...scan...
Doktor pertama, godek² tak nampak...dalam hati waaaa..Pastu doktor cakap jap sy panggil pakar O&G...
Pakar scan...suh ukur..2.3cm
Ok x yah refer O&G cuma blh follow up tgk makin mengecil tak lepas ni...
Ya allah nak menjerit tuhan je yang tau.. awak perasan tak camne b senyum Doc Khalida Nazihah? Siap Doc Nadia tanya wiii ko amik apa..bla bla bla
Sy keluar pintu bilik doktor dengan senyuman..dan cari kelibat suami...
Makcik sebelah tanya...mengandung ke dik...
Kikiki..
Bahagia...seharian sy tersenyum..smpai krem mulut...
Alhamdulillah...mujur ada shaklee!!! Dan semua ni dengan izinNya
Saya ambil beberapa jenis shaklee secara konsisten..dengan kuantiti tertentu...
Psst : ramai doktor gelakkan bila sebut supplement..sbb supplement bukan ubat...tp, sy share sbb ini terjadi pada sy...
~Puan Ebby~
Apa yang Puan Ebby lakukan sehingga fibroidnya mengecil ke 2.3 cm dengan cepat?
Ramai yang telah tahu, salah satu sebab berlakunya ketumbuhan fibroid ini adalah berpunca daripada radikal bebas yang ada dalam badan kita. Walaupun badan kita dapat memproses radikal bebas tersebut, akan tetapi sampai satu tahap badan kita dah tak mampu lagi untuk memproses radikal bebas ini kerana terlalu banyak.

cara rawat fibroid, kecutkan fibroid

Jadi, untuk meneutralkan radikal bebas ini, kita perlukan antioksidan yang mampu untuk melawannya daripada mengganggu sel-sel dalam badan kita. 

Bagaimana merawat Fibroid dengan Vitamin Shaklee?

Dan apa yang Puan Ebby ini buat adalah dengan mengambil 4 vitamin antioksidan, multivitamin dan vitamin anti-radang supaya fibroidnya boleh mengecut.  

cara rawat fibroid, kecutkan fibroid
Di dalam Set Vitamin Untuk Masalah Fibroid ini, ia mengandungi:

1. Vitalea
-Untuk mencukupkan nutrisi dalam badan

2. Omega Guard 
-Bersifat anti-radang yang mampu mengatasi masalah keradangan yang berlaku akibat pembengkakan fibroid tersebut

3. Vitamin ACE (Carotomax, Sustained Release Vitamin C dan Vitamin E Complex)
-Mengandungi kandungan antioksidan yang tinggi yang dapat bantu melindungi sel dari menjadi abnormal dan seterusnya mencegah fibroid dari berulang.
4. Vivix
Mengandungi kandungan resveratrol yang tinggi yang dapat membantu memperbaiki sel rosak sehingga peringkat DNA dan memelihara serta meningkatkan tahap kesihatan sel.

Cara untuk mendapatkan set vitamin untuk masalah fibroid

Sekiranya anda atau orang yang anda sayang mempunyai masalah fibroid ini, boleh lah berikhtiar dengan mengambil set vitamin ini sebelum membuat keputusan untuk membuat pembedahan. Jadikan pembedahan adalah alternatif yang terakhir untuk mengatasi masalah ini.

Untuk membuat pembelian, boleh klik gambar dibawah dan pembayaran boleh dibuat menggunakan kad debit atau kad kredit dan Set Vitamin untuk Masalah Fibroid ini akan dihantar terus kepada anda.

Klik di SINI
Tetapi sekiranya anda ingin dapatkan set ini dengan harga yang lebih rendah, boleh whatsapp Mia seperti dalam maklumat dibawah. Mia akan memberikan konsultansi percuma, guide cara makan yang betul dan kongsikan tips untuk mengawal fibroid daripada berulang. 

Jangan biarkan fibroid membesar dengan jayanya, makin fibroid membesar, makin tinggi risiko kepada yang mengalaminya. Sehinggakan ada yang terpaksa membuang rahim kerana masalah fibroid ini telah merosakkan rahim mereka. Bila dah sampai tahap ini, hancurlah harapan untuk mengandung lagi. Jadi, jangan pandang remeh tentang msalah ini. 

Bertindak segera supaya masalah fibroid ini dapat diatasi.

-------------------------------------------------------------------------------
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...