Saturday, April 22, 2017
Masalah yang selalu menghantui kulit muka kita tak kisah lah golongan wanita mahupun lelaki, adalah masalah whitehead dan black head. Betul tak?

Ramai yang mengalami masalah ni. Termasuk lah Mia sekali. Memang senang je whitehead dan blackhead ni nak tumbuh sekitar kawasan hidung ni kan. Kalau usap-usap kat kawasan hidung tu mesti rasa berpasir je kan. Betapa banyaknya whitehead dan blackhead yang tumbuh subur. 


remove blackhead and whitehead

Kadang-kadang memang segan la bila berjumpa dengan orang ramai. Mana tak nya, mestilah orang yang kita jumpa tu akan tengok muka kita dulu kan. Boleh nampak pulak tu ada whitehead dan blackhead kat sekitar hidung tu. Segan tau. 

Selalunya memang akan gatal tangan la nak keluarkan whitehead dan blackhead tu. Sebenarnya tak elok tai keluarkan whitehead dan blackhead ni menggunakan tangan. Sebab tangan kita penuh dengan bakteria. Bila dah luka, senang nak dapat jangkitan. Nanti lebih teruk dan merah dikawasan luka tersebut. 

Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Blackhead

Jadi, apa cara yang mudah untuk hapuskan whitehead dan blackhead yang bermaharajalela di kawasan hidung kita ni. 

Ada sesetengah petua yang menggunakan telur putih, dijadikan sebagai masker untuk membuang whitehead dan blackhead ni. Tetapi ada sesetengah orang tidak tahan dengan bau telur yang sedikit hanyir. 

Selain itu, ada juga yang menggunakan alat khas yang diperbuat daripada besi yang digunakan khas untuk membuang whitehead dan blackhead ni. Akan tetapi, kedua-dua teknik ini tidak kekal lama. Dalam masa yang singkat, whitehead dan blackhead ini kembali ada semula. 

Banyak juga produk-produk lain yang boleh digunakan untuk membuang whitehead dan black head ni, tapi kena hati-hati dalam memilih produk. Kebanyakkannya produk sekarang ni jenis timbang kilo punya. Kemudian di repack dalam botol-botol kecik. memang boleh nampak cantik dalam jangka masa pendek, tapi kita tak tahu kesan negatif nya dalam jangka masa panjang. 

Produk yang boleh menghilangkan whitehead dan blackhead dengan berkesan

Jadi, disebabkan produk ni sangat best sebab dapat tanggalkan whitehead dan blackhead, Mia rasa bersalah sangat kalau tak berkongsi dengan korang semua. Lagi satu, produk ni dijamin selamat. 

Produk yang dimaksudkan adalah Nutriwhite gentle deep foaming cleanser dan Nutriwhite gentle action makeup remover

1. GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER
remove blackhead dan whitehead
» Membersihkan kulit muka sehingga ke liang pori supaya semua kotoran bebas dari wajah kita. Kotoran ni lah yang jadi punca kepada JERAWAT dan masalah kulit yang lain. Jadi, nyah kau kotoran bila dah guna pencuci muka ni. Kulit makin bersih, tegang dan terasa lembut je. 

Selain itu pencuci muka ini juga dapat:
❤️ Membantu mengawal keradangan kulit
❤️ Pengurangan tompokan pada kulit
❤️ Memberi kelegaan pada kulit
❤️ Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi
❤️ Melembapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
❤️ Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
❤️ Membuang toksin

2. GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER
remove blackhead dan whitehead

» Membantu kulit muka kita bebas daripada kotoran, minyak, habuk dan sisa make up. Dan yang paling best, segala daki-daki dan sel-sel kulit yang mati jugak tertanggal selepas menyental menggunakan make up remover ni. 
» Make up remover ni bukan orang yang pakai make up je kena guna, tapi semua pon kena guna. Sebab setiap hari sel-sel kulit kita akan ada yang mati dan sekarang ni kalau keluar je, memang muka akan terdedah dengan pencemaran kan. 

Selain itu, makeup remover ini dapat:
❤️ Menjadikan kulit semakin lembut, licin dan berseri. 
❤️ Tunas Pokok Bic berfungsi menanggalkan sel kulit mati dngan lembut tanpa meninggalkan kesan . 
❤️ Kulit menjadi lebih tegang dan segar dengan ekstrak Aleo Vera. 
❤️ Kulit kelihatan lebih berseri dengan struktur yang lembut dan tidak berminyak

Selamat, Semulajadi, dan Berkesan

Kedua-dua produk ini selamat digunakan kerana ianya dirumus tanpa bahan kimia merbahaya seperti:
  1. Paraben
  2. Natrium lauril sulfat atau natrium
  3. Propilena glikol
  4. Penghasilan daripada haiwan atau produk sampingan daripada haiwan
  5. Minyak mineral atau pertoleum
  6. Pewarna
  7. 1, 4 -Dioksana


Dan produk ini berbeza dengan produk kecantikan kulit yang berlambak dipasaran kerana:

  1. Ia dibangunkan oleh para saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat
  2. Nutriwhite dibangunkan gabungan campuran nutrient yang dipilih daripada 16 buah negara
  3. Dicipta khas untuk Shaklee, dengan patent WhiteN-16
  4. Formula botani diperkaya dengan Vitamin C aktif serta derivatif akar manis, yang diproses lebih dari satu langkah bagi menghasilkan kecerahan kulit, membantu melicinkan permukaan raut wajah agar lebih segar dan bersinar.

Apa kata mereka?

Rata-rata yang menggunakan produk ini sangat berpuas hati kerana dapat menyelesaikan masalah whitehead dan blackhead mereka. Jom kita tengok apa kata mereka.

Pengalaman #1: Whitehead yang diternak sejak dari zaman sekolah telah hilang!!!
"Paling best bila whiteheadku telah hilag, dari zaman sekolah lagi ada masalah whitehead. Dah tukar macam-macam produk, tak baik juga. Asyik duk picit je hidung ni. Lepas guna makeup remover, terus hilang whitehead dan kulit pon dah tak berminyak"
remove blackhead and whitehead

Pengalaman #2: Muka licin, Blackhead & Whiteheads
"Clenser Nutriwhite tu best sangat, bau dia natural. Adik pon cakap best, segar je. Muka makin licin, blackhead dan whitehead dah berkurang"
remove blackhead and whitehead

Makin ramai yang berpuas hati dengan set pencuci muka ni. Bukan sahaja terbukti berkesan, malah ia selamat digunakan kerana dihasilkan dari bahan semulajadi tanpa bahan kimia merbahaya. 


Cara untuk order Set hilangkan whitehead dan blackhead

Boleh terus klik pada icon dibawah 
Atau, sekiranya ada pertanyaan lain, boleh terus whatsapp Mia di 012-928 3726 atau boleh terus tekan link ni : www.wasap.my/60129283726

-------------------------------------------------------------------------------
Saya MiaZain
(ID Shaklee : 1081104)
adalah pengedar sah Shaklee anda

Jika anda berminat atau ingin mengajukan soalan, 
sila hubungi :

✆ SMS | WhatsApp : 012 928 3726 [Mia]

Setiap pembelian di laman web ini, anda layak menerima :
☑️ Jadual pengambilan vitamin
☑️ Tips ekslusif 
☑️ Konsultasi percuma berterusan 
☑️ Layak dijemput ke group eksklusif di Whatsapp

COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan
Penghantaran ke seluruh Malaysia

---------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...