Thursday, December 15, 2016
Assalamualaikum semua...

Ketua yang hebat akan lahirkan ahli yang berjaya. Betul kan... Kalau kita nak berjaya mestilah cari mentor yang dah berjaya, barulah kita boleh ikut jejak langkah mereka. Dan Mentor yang berjaya, mestilah dapat memimpin ahli-ahlinya supaya turut berjaya. 

Jadi, harini Mia nak kongsikan salah satu kumpulan Shaklee yang sangat berjaya. Buat anda yang masih tercari-cari lagi kumpulan Shaklee yang bagus, mungkin perkongsian Mia kali ini akan membantu anda. Kumpulan ini telah melahirkan ramai Master (pangkat tertinggi dalam Shaklee) dan merupakan antara kumpulan yang membuat pembelian terbanyak dalam Shaklee Malaysia. 

Kumpulan ini telah mengajar Mia banyak teknik untuk melakukan bisnes, termasuklah perkara-perkara sampingan yang menjadi keutamaan untuk berjaya dalam bisnes. Sikap ahli kumpulan yang banyak bantu membantu juga sangat mendorong kita untuk lebih bermotivasi untuk berjaya dalam bisnes ini. Kalau kita sorang-sorang je buat bisnes, mesti akan cepat putus asa kan, tapi dengan adanya kumpulan ini, akan cepat je rasa bersemangat semula.

Kalau yang dah lama ikuti perkembangan Mia di blog ni mesti dah tahu kan siapa leader Mia. Mia adalah salah seorang downline ataupun ahli kumpulan dibawah kelolaan master Lyna dan Master Zainul dalam kumpulan yang diberi nama iReach.



Maksud iReach

Setiap huruf iReach ada maksud-maksud yang tersendiri, iaitu:
  • i : Saya/Aku/I
  • R: Respect. Hormat menghormati
  • E: Excel. Cemerlang
  • A: Able. Serba-Boleh
  • C: Care. Ambil Berat/Ambil Peduli
  • H: Humble. walaupun hebat, sangat rendah diri

Mia bersama Master Lyna (founder iReach)

Nak tengok best ke tak group iReach ni, cuba tengok video ni dulu...



Apa yang bestnya berada dalam kumpulan iReach?


1. Mendapat bimbingan bisnes dari mentor yang sudah menjana 6-7 angka di dalam Shaklee.
Kriteria ini sangat penting untuk mempunyai mentor yang hebat di dalam bisnes. Sebab dari mentor itulah kita akan belajar pelbagai ilmu pemasaran dan juga belajar dari pengalaman bisnes mereka.

2. Kumpulan sokongan untuk bisnes anda yang paling eksklusif  

Ini adalah satu lagi kelebihan daftar ahli Shaklee dengan kumpulan iReach yang anda tidak akan dapat jika anda mendaftar dengan orang lain mahupun kawan-kawan ataupun saudara mara anda sendiri. Walaupun anda daftar jadi ahli Shaklee hanya untuk makan sendiri saya tidak akan membiarkan anda terkontang kanting tanpa memberikan konsultasi berkaitan produk. Anda akan mendapat konsultasi ini seumur hidup.

3. Peluang menarik untuk berbisnes
Di dalam group iReach, anda akan diajar dari A sehingga Z tentang bagaimana menjalankan perniagaan secara online dengan betul. Anda tidak lagi perlu membuang masa dan duit untuk belajar sendiri atau menghadiri mana-mana kelas berbayar yang sudah tentunya bukahlah murah. Di dalam group iReach ini, segalanya diberikan secara percuma.

4. Mempunyai maklumat produk dan koleksi testimoni pengguna yang banyak
Testimoni sangat penting untuk menarik perhatian pembeli. Jadi, di dalam group iReach, terdapat banyak sumber testimoni yang boleh dikongsi bersama untuk digunapakai. Banyak juga maklumat mengenai produk yang terdapat dalam kumpulan ini. 

5. Tiada istilah iri hati
Walaupun dalam kumpulan ini terdapat ramai sideline, kami tetap akan berkerjasama. Contohnya sekiranya Mia tiada stok untuk di hantarkan kepada pembeli, Mia akan pass kan pembeli ini kepada sideline lain. Jadi, tiada istilah dengki atau iri hati sesama kami, tapi kami lebih suka berkerjasama dan bantu membantu.

Jadi Mia memang tak salah pilih kumpulan untuk menjalankan bisnes. Kumpulan sangat penting untuk menentukan kejayaan kita. Kerjasama sangat penting untuk memastikan kita berjaya. Kejayaan lagi susah sekiranya kita keseorangan. Jadi, pilihlah iReach untuk anda menjadi seorang SID yang berjaya. 

Banyak kelebihan yang boleh kita dapat dengan mendaftar sebagi ahli. Mia ada ceritakan dalam entry ini 

Jadi, jangan tunggu-tunggu lagi, segeralah berdaftar dibawah kumpulan yang awesome ini. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Mia seperti maklumat dibawah.

MiaZain
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS/Whatsapp012 - 928 3726
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...