Thursday, November 17, 2016
1
Sebenarnya ramai dikalangan kita yang mengalami masalah buasir. Tetapi malu nak cerita. Biasalah kan kalau melibatkan kawasan sulit memang agak berat untuk kita menceritakan kepada orang lain. Dan kita lebih cenderung untuk menahan sakit akibat masalah buasir tersebut daripada menceritakan masalah ini untuk mendapatkan rawatan. 

Akhirnya, akibat malu nak ceritakan pada orang lain mahupun doktor, masalah buasir menjadi lebih teruk dan terpaksa menjalani pembedahan. Sekiranya masalah buasir ini masih diperingkat awal, ia mampu lagi untuk dirawat tanpa menjalani proses pembedahan. 

Buasir berlaku apabila berlaku pembengkakan pada salur darah vena yang terletak dibahagian rektum dan dubur yang disebabkan oleh tekanan dalam darah yang tinggi. Ini menyebabkan vena ini meregang dan membonjol keluar dan menyebabkan membran disekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal, dan berdarah, terutamanya ketika meneran sewaktu membuang air besar.
ubat buasir, masalah buasir
Jadi, mia nak kongsikan peringkat-peringkat dalam masalah buasir supaya kita tidak terlambat untuk mendapatkan rawatan. Terdapat empat peringkat yang perlu kita ambil perhatian

Peringkat pertama:
Apabila buasir yang mengalami pendarahan, tetapi ia tidak menonjol keluar

Peringkat kedua:
Buasir menonjol keluar ketika buang air besar, tetapi masuk kembali dengan sendirinya

Peringkat ketiga:
Buasir keluar ketika atau selepas buang air besar dan hanya (masuk kembali) apabila ditekan atau ditolak dari luar

Peringkat keempat:
Peringkat yang paling kronik dimana buasir sentiasa berada diluar hingga menyebabkan ketidakselesaan untuk melakukan aktiviti harian

Peringkat yang paling kronik selalunya perlukan pembedahan untuk merawatnya. Tetapi, sekarang ni ada banyak alternatif lain yang boleh digunapakai dan ternyata berkesan untuk merawat buasir ini. Antaranya adalah dengan mengambil suplemen Shaklee. 

Apa yang Shaklee boleh bantu?

Suplemen shaklee juga membantu untuk mereka yang mengalami masalah buasir. Secara generalnya, fungsinya adalah untuk mengecutkan bengkak buasir, menghentikan pendarahan akibat buasir dan membantu dalam memudahkan proses pembuangan air besar tanpa ada masalah sembelit.   

ubat buasir, masalah buasir
1. Alfalfa
Berfungsi untuk menjaga kesihatan usus disamping mengurangkan tekanan kepada rektum. Telah digunakan secara tradisional untuk membantu masalah sembelit kerana ia mengandungi serat. 

2. Omega Guard
Merupakan suplemen minyak ikan yang terbaik, kaya dengan EPA dan DHA. Membantu dengan melegakan keradangan (mengecutkan bengkak) yang berlaku akibat tekanan ke atas otot dubur dan kawasan sekitarnya. Ia juga sangat bagus untuk sendi dan otot

3. Ostematrix 
Berkesan dalam mengurangkan masalah sembelit dan melancarkan proses pembuangan air besar. Ia juga memberi keselesaan apabila ada luka dibahagian dalam dubur kerana ia membantu untuk melembutkan najis. Juga bertindak untuk membekukan darah dan mengelakkan kanser usus

4. Zinc complex
Membantu proses penyembuhan luka dibahagian dubur dengan cepat

Antara testimoni yang berjaya menyelesaikan masalah buasir menggunakan cadangan set buasir ini:

Testimoni 1:
ubat buasir, masalah buasir
 Testimoni 2:
ubat buasir, masalah buasir

Boleh hubungi Mia untuk mendapatkan penerangan lanjut tentang cadangan set buasir ini.

Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS/Whatsapp012 - 928 3726
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan

1 comments:

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...