Wednesday, November 16, 2016
1
Assalamualaikum semua,

Dah ramai sekarang ni yang buat bisnes kan, terutama bisnes online, sebab mudah. Semua dah rasa terbeban dengan kehidupan sekarang. Semua nak cari duit lebih untuk hidup lebih selesa. 


Ada satu tips yang mia nak kongsikan untuk mereka yang nak mulakan bisnes online ni. Iaitu, mulakan bisnes yang menggunakan sistem dropship dulu. Dropship maksudnya kita tak perlu modal untuk beli stok, tak perlu simpan stok & tak perlu susah2 nak handle barang.

Macam bisnes $haklee, mia buat macam sistem dropship. Tak perlu ambik stok, tak perlu pos-pos barang. Semua pihak $haklee yang uruskan. Order pun guna online je. Kan mudah tu.

$haklee juga menawarkan bonus bulanan, bonus untuk kereta, bonus untuk mereka yang boleh naik pangkat, bonus pelancongan percuma & banyak lagi.

Nak keluar dari zon selesa bukanlah senang. Tapi kalau kita berusaha dan adanya support group yang mantap, untuk berjaya adalah tak mustahil.

Mia tak berkerja seorang, kami ada kumpulan yang membantu satu sama lain. Kalau ada yang jatuh, kami bangunkan. Kalau ada yang berjaya, kami raikan. Suka duka kami kongsi bersama. Apa yang bestnya kalau join group mia ni???

1. kelas diadakan secara online (webinar, whatsapp @ telegram) dan offline
- ilmu penting untuk berbisnes, pengetahuan tentang produk, bisnes marketing kebanyakkannya dibuat secara online. Tak perlu susah2 untuk keluar. Kalau tak tahu cara nak consult prospek pun, boleh je tanya dalam group tu, pasti ada yang membantu. Kalau kelas offline pun, boleh bawak anak sekali. Kerana ini adalah bisnes family. Tu yang best dengan $haklee. Keluarga sentiasa bersama.

2. Kumpulan yang tak lekang dengan nasihat & motivasi.
-Hidup kita kan macam roda, sekejap diatas, sekejap dibawah. Jadi penting untuk ada kumpulan yang selalu ingat mengingati, nasihat menasihati. Sentiasa je ada cerita2 motivasi yang dikongsikan untuk naikkan motivasi diri. Tak sempat nak jatuh, ada je yang tarik semula tangan ni. Lagi best, group dalam bisnes ini bnyk mengajar untuk kita lebih dekat kepada yang Maha Memberi Rezeki. Kerana, walau macam mana sekuat pun kita berusaha, rezeki kita adalah di tanganNya.

3. Mengamalkan gaya hidup sihat.
-Kami bukan makan vitamin je, tapi kami mengamalkan gaya hidup sihat. Banyak ilmu tentang gaya hidup sihat yang boleh dapat bila join group kami. Bila ada keraguan, boleh je tanya dalam group tu, pasti ada je yang akan beri jawapan.

4. Marketing tools dikongsi bersama
Dalam group ni, kami sering bertukar2 poster produk & testimoni untuk kegunaan bersama.

Kalau kita tak start berbisnes sekarang, sampai bila lagi kita nak tunggu. Sampai anak dah besar, nak masuk U baru kita nak start bisnes, masa tu dah tak sempat nak kumpul duit nak biaya anak belajar. Tak kan kita nak cakap kat anak tu kita takde duit untuk biaya mereka masuk U? Kita tak tahu masa depan macam mana, kemungkinan biasiswa, ptptn semua dah takde.

Kita bukan buat bisnes untuk kaya, tapi cukup untuk keperluan keluarga besar kita. Kalau ada lebih tu, mungkin tu rezeki. Bayangkan kalau anak-anak kita masih kecik, & kita suami isteri meninggal, macam mana nasib anak2 kita tanpa wang belanja? fikir2kan.

Jadi, kalau nak join group mia, boleh whatsapp mia di 012-928 3726. Pasti tak menyesal.

1 comments:

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...