Monday, November 21, 2016
1
Memandangkan keadaan hidup kita sekarang yang sangat mencabar, dengan keadaan harga barang yang sering naik, subsidi barang keperluan banyak yang ditarik balik, nak tak nak kita kena cari penyelesaian sendiri. Kalau nak harapkan pihak lain untuk bantu kita, mungkin tidak cukup untuk menampung keperluan kita dan keluarga. 

Teknologi sekarang yang serba canggih membolehkan sesiapa sahaja menggunakan laman sosial untuk menambah pendapatan. Seorang surirumah seperti Mia pun boleh menjana pendapatan secara online. Jadi, dah takde alasan untuk kita beri untuk menambah pendapatan kita. Sekarang ni semua orang mencari barang keperluan secara online je, jadi inilah masanya kita menggunakan medium online untuk menambah pendapat. 

cara tambah pendapatan, tambah pendapatan dengan shaklee

JAdi, hari ini Mia nak mengajak kawan-kawan semua untuk menambah pendapat secara dalam talian dengan menjalankan bisnes Shaklee. Kenapa bisnes Shaklee? Kawan-kawan harus baca sampai habis untuk mengetahui kenapa kena buat bisnes Shaklee dan bukan MLM lain. 

Bagi Mia, nak jalankan bisnes Shaklee ni sangat la mudah. Dari bisnes ini Mia boleh dapatkan TIME FREEDOM dan MONEY FREEDOM. Maksudnya Mia boleh dapat berapa banyak bonus pun dalam bisnes ini yang Mia nak dan Mia boleh buat bila-bila masa sahaja, walaupun duduk dirumah sambil melayan anak-anak. Hatta, sambil bercuti pun, bisnes Mia masih berjalan dan order tetap masuk.

Kenapa Bisnes Shaklee Bisnes yang Paling Mudah?

1. Hanya menjalankan bisnes dari rumah sahaja
Mia tak perlu untuk keluar untuk berjumpa dengan customer (kecuali kalau anda buat khidmat penghantaran & COD). BIsnes hanya dilakukan dirumah sahaja sambil melayan anak-anak. Kalau anda seorang yang pemalu untuk berjumpa dengan orang, sangat sesuai untuk jalankan bisnes ini. Lama kelamaan malu anda akan hilang. 

2. Tak perlu nak paksa orang beli barang
Apa yang perlu dibuat untuk menarik perhatian orang adalah cuma perlu berkongsi pengalaman kita setelah menggunakan produk ini. Tak perlu nak paksa-paksa orang untuk beli produk ini. Bila kita dah rasa keberkesanan produk ini, kita sendiri rasa teruja untuk berkongsi dengan orang lain. Dan yang paling best, semuanya Mia buat dengan hujung jari je iaitu menaip menggunakan laptop ataupun smartphone

3. Tidak memerlukan modal yang banyak
Yuran pendaftaran keahlian Shaklee cuma berharga RM 70 sahaja. Sangat rendah, dan macam-macam keistimewaan apabila kita mendaftar ahli. Dah tentulah dapat beli vitamin pada harga ahli yang jauh lebih murah, dan dapat bonus lagi. Kalau anda nak dapatkan keahlian percuma dan vitamin percuma pon boleh, yang ni kena whatsapp Mia untuk tahu lebih lanjut bagaimana caranya. Mia akan kongsikan rahsia ini k. 

4. Tidak perlu menghabiskan masa yang banyak
Bagi mereka yang mencari-cari bisnes yang tidak memerlukan masa yang banyak, sebab nak kena spend masa bersama anak dan suami, ini adalah bisnes yang korang cari. Untuk menjalankan bisnes diatas talian, korang tak perlu pun spend masa 24 jam kepada bisnes anda. Cukuplah beberapa jam sahaja. Mungkin 2 jam untuk menulis blog, 1 jam untuk menjadualkan post di facebook atau instagram, dan 2 jam lagi untuk menjawab pertanyaan dan follow up pelanggan. Ada 19 jam lagi yang korang ada untuk dihabiskan bersama keluarga. Best kan.

5. Tidak perlu menyimpan stok
Untuk permulaan anda berbisnes, mungkin tiada modal untuk membeli stok kan. Tetapi anda tidak perlu pun menyimpan stok  dalam bisnes ini. Ini kerana sekiranya mendapat pesanan daripada pelanggan, anda boleh terus klik-klik je atau call pihak Shaklee untuk membuat pesanan. Sekiranya pesanan dibuat sebelum pukul 3 petang, barang yang dipesan akan dapat terus pada keesokan harinya sekiranya hari berkerja (sekiranya tidak mempunyai masalah dan mengikut kawasan tertentu). Bila dah serahkan pesanan kepada pihak Shaklee, kita dah tek perlu susah payah untuk beratur panjang di pejabat pos. Jimat masa kan.

6. Suplemen Shaklee adalah semulajadi, selamat, berkesan, mesra alam dan terbukti selama lebih 50 tahun!
Istimewanya Shaklee adalah kerana kekuatan produknya. Bagi Mia, sekiranya mahu menjual sesuatu produk kita kena pastikan produk itu berkualiti dan selamat. Produk yang berkualiti akan meraih kepercayaan daripada pengguna. Kepercayaanlah yang akan membina nama kita dalam dunia perniagaan dan akan berlakunya pembelian berulang. 

Kita juga berasa puas dan seronok apabila dapat menggembirakan orang lain dengan produk yang berkualiti dan selamat. Mana yang korang lebih percaya untuk menggunakan sesuatu produk sekiranya produk tersebut telah lama berada dipasaran atau yang masih 2-3 tahun je barada dipasaran? Mesti kita akan pilih produk yang dah lama berada dipasaran kan. Dan produk Shaklee telah lebih 50 tahun berada dipasaran Malaysia.  

7. Jaringan kumpulan Shaklee yang memberi sokongan dan panduan kepada ahli-ahlinya
Dalam bisnes Shaklee, Mia berada dibawah kumpulan yang bernam i-Reach dibawah naungan Master Lyna. Kumpulan ini antara kumpulan yang paling hebat dalam Shaklee. Bayangkan, tahun lepas, hasil jualan kumpulan i-Reach adalah antara yang tertinggi diantara kumpulan-kumpulan yang lain. Dan melalui kumpulan inilah, Mia dapatkan sokongan dan penduan cara untuk menjalankan bisnes Shaklee ini. Ahli dalam kumpulan ini sangatlah tolong menolong satu sama lain. Dan banyak panduan yang diberikan sangat membantu untuk Mia memajukan bisnes ini. 

Untuk menjalankan bisnes, bukan duit sahaja yang kita cari. Tapi ukhuwah tu sangat penting. Dalam kumpulan ini, sentiasa berpesan-pesan untuk menjadi yang terbaik, sentiasa berpesan untuk mendekatkan kepada yang memberi rezeki. 

Mudah kan nak buat bisnes Shaklee ni. Untuk mencari bisnes yang bagus, carilah leader atau ketua yang bagus, yang mampu membimbing kita untuk berjaya. Kita cuma perlu copy je apa yang dia buat. Kalau mereka boleh berjaya, tentu kita boleh berjaya juga. Bersama group Mia, kami akan membimbing korang yang nak buat bisnes tu dari A-Z. Bahan-bahan pemasaran, bimbingan, product knowledge, consultation, discussion dll akan diberikan kepada anda yang nak buat bisnes. Jom, sertai kami sekarang dan tak mustahil untuk anda dapatkan bonus sehingga 5 -6 angka. Jangan tunggu lagi, takkan kita nak tengok orang lain je berjaya. InsyaAllah rezeki Allah itu luas, dan tidak pernah salah alamat. Siapa yang berusaha pasti akan dapat hasilnya.

Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana anda boleh tambah pendapatan sampingan melalui bisnes Shaklee, boleh whatsapp Mia k.

Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS/Whatsapp012 - 928 3726
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan

1 comments:

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...