Wednesday, November 23, 2016
2
Waktu mula awal-awal Mia kenal dengan Shaklee, terus Mia daftar sebagai ahli. Sebab dapat tahu banyak sangat kelebihannya kalau daftar ahli. Walaupun cuma makan sendiri je pada awal-awal tu, tapi sangat jimat kalau kita jadi ahli. Waktu dulu Mia daftar ahli dengan hanya membayar yuran keahlian sebanyak RM 65 (+ RM10 postage). Tapi sekarang, disebabkan GST, yuran pendaftaran telah meningkat menjadi RM 70 (+RM10 postage). Walaubagaimanapun, keistimewaannya tetap sama. 

Tetapi waktu dulu, Mia tak tahu pun boleh daftar keahlian dengan percuma. Sangat rugi tau kalau tak mendaftar secara percuma kerana lagi banyak jimat nya. 
Cara nak jadi ahli Shaklee

Bagaimana Nak Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma?

Untuk menjadi ahli Shaklee secara percuma, anda perlu membeli vitamin atau produk Shaklee yang berjumlah RM 700++ atau sebanyak 200 uv. Tak banyak pun 200 uv tu tau. Contohnya anda boleh membeli samada 2 botol vivix @ 3 kotak kolagen @ membeli stok vitamin untuk keperluan anda sekeluarga. Jimat kan.  Disini anda boleh terus membayar produk dengan harga ahli. Yuran keahlian sebanyak RM 70 (+RM 10 postage) tidak perlu dibayar. Sebaliknya wang RM 70 (+RM 10 postage) tu boleh guna untuk pembelian vitamin lain.

Tambahan lagi, sekiranya anda membuat belian sehingga RM 800++, anda akan mendapat kos penghantaran secara percuma. Di sini, anda jimat lagi sebanyak RM10. Dan yang lagi best, dengan pembelian sebanyak ini juga (asalkan lebih daripada RM650), anda layak untuk dapat cash bonus pada bulan berikutnya. Lebih banyak pembelian yang anda buat, lebih banyak bonus yang akan kita dapat. Daripada makan vitamin tanpa mendaftar ahli, kini selepas mendaftar ahli kita lebih banyak jimat dan dapat cash bonus pulak tu kan. Memang rugi pada yang tak daftar.

Alternatif:
Ataupun, sekiranya anda mempunyai bajet yang rendah tetapi ingin menjadi ahli Shaklee, anda boleh ikut cara Mia daftar. Dengan membuat pembayaran yuran keahlian sebanyak RM 70 (+ RM10 postage). Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi katalog, product guide dan business manual. 

Bagaimana nak daftar ahli Shaklee?

Anda boleh daftar diri anda sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan dengan menggunakan id Mia sebagai sponser iaitu 1081104. Kemudian hubungi Mia untuk dapatkan maklumat selanjutnya di 012-928 3726. Mia akan guide anda cara untuk membuat urusan pembelian secara atas talian, memberitahu tentang vitamin yang sesuai dengan masalah kesihatan, cara pengambilan vitamin dan sebagainya.

Ataupun, anda boleh terus menghubungi Mia di talian 012-928 3726, dan Mia sendiri akan mendaftarkan anda sebagai ahli. Segala maklumat tentang vitamin, Shaklee, dan lain-lain akan Mia berikan kepada anda setelah pendaftaran selesai.

Kenapa kena daftar ahli Shaklee?

Pendaftaran ahli Shaklee tidak khusus untuk mereka yang buat bisnes sahaja, akan tetapi mereka yang membeli produk Shaklee untuk kegunaan sendiri juga perlu mendaftar ahli kerana terdapat banyak kelebihan setelah mendaftar ahli. Antaranya adalah:

1. Membeli pada harga ahli.
Selepas menjadi ahli, secara automatik akan dapat membeli produk dengan harga ahli. Harga ahli adalah lebih murah berbanding harga biasa. Jadi kita dapat jimat sebanyak 20-30 %. Vitamin telah menjadi keperluan kita setiap hari, bukan makan vitamin ketika sakit je. Jadi, pelaburan yang sangat berharga apabila kita menjadi ahli dan dapat membeli pada harga ahli. 

Mia tahu ada juga yang membeli produk Shaklee pada harga ahli sedangkan dia bukan ahli. Mia cuma ingatkan kepada anda semua, kadang-kadang ada pengedar yang menjual pada harga ahli ataupun lebih murah dari harga ahli, kemungkinan produk tersebut telah hampir tarikh luput nya. Jadi, untuk melakukan produk simpanannya, dia terpaksa menjual dengan harga yang murah.

Lagi satu, kemungkinan besar konsultansi tentang cara pengambilan vitamin shaklee tidak akan diberikan. Walaupun ianya adalah makanan tambahan dan boleh dimakan pada bila-bila waktu, tetapi terdapat sesetengah vitamin perlu diambil dengan cara yang betul supaya dapat berfungsi dengan baik. Jadi, pesanan Mia, belilah pada pengedar yang boleh memberi konsultansi yang terbaik untuk anda.   

2. Membuat pembelian atas talian
Sekarang dah tak perlu susah-susah untuk membeli produk di branch Shaklee. Semuanya pembelian boleh diuruskan secara atas talian. Cuma perlu membayar kos postage sebanyak RM10 (sm) dan RM20 (ss). Kadang-kadang kos untuk membeli di branch(termasuk tol dan minyak) lebih tinggi dari harga cas penghantaran kan. Kalau buat order harini sebelum pukul tiga petang, barang mesti akan sampai pada keesokannya (mengikut kawasan yang ditetapkan). Perkhidmatan mereka sangat effisien.

3. Jimat dengan pembelian Promosi
Setiap bulan pihak Shaklee akan membuat promosi untuk produk yang terpilih. Contohnya bulan 11 ni Shaklee buat promosi Nutriferon beli 6 percuma 1, dan Lecithin beli 3 percuma 1. Jadi, kita dapat banyak penjimatan bila mendaftar sebagai ahli.

4. Produk yang bagus
Pihak Shaklee akan mengeluarkan belanja berbillion USD untuk membuat ujian klinikal terhadap produk mereka. Dan kesemua produk mereka adalah dari sumber yang semulajadi. Dan Shaklee telah mempunyai landmark study (dibuat oleh pihak ketiga) yang membuktikan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee lebih sihat berbanding mereka yang tidak mengambil suplemen dan mereka yang mengambil suplemen jenama lain.

5. Tidak perlu maintain point atau tidak perlu membeli setiap bulan
Untuk mereka yang cuma nak makan sendiri je, anda tidak perlu pun membuat pembelian tiap-tiap bulan untuk mantain keahlian. Keahlian tidak akan terbatal walaupun anda tiada point atau tidak membeli produk pada bulan tersebut

6. Peluang berbisnes
Ini untuk mereka yang nak tambah pendapatan dengan Shaklee. Mia sangat jeles tengok sekarang ni ramai student yang buat bisnes Shaklee. Terutamanya pelajar universiti. Pada umur awal 20an mereka dah dapat kumpul  bonus 4-5 angka sebulan. Dah tak perlu risau dengan pinjaman, lepas habis belajar dah tak perlu susah-susah nak cari kerja. 

Banyak bonus yang Shaklee tawarkan antaranya bonus tunai bulanan, bonus kepimpinan, bonus kereta, bonus trip percuma dalam dan luar negara dan banyak lagi. Memang rugi lah siapa yang tak buat bisnes Shaklee ni. Selain dapat jana pendapatan, kita juga dapat kesihatan. 

Mia akan ulas lebih lanjut tentang bonus yang Shaklee tawarkan di entry yang lain yea. Nanti panjang berjela pulak. hihi... 

Kenapa perlu mendaftar dibawah Group Mia?

Cara nak jadi ahli Shaklee

Melalui pengetahuan dan pengalaman yang Mia ada, Mia akan kongsikan dengan anda semua yang berdaftar di bawah Mia. Kepada mereka yang cuma ingin makan sendiri, Mia akan berikan segala maklumat tentang vitamin dan cara pengambilan yang betul. Kalau salah cara pengambilan, kemungkinan kita tidak dapat manfaat yang sepatutnya daripada vitamin tersebut. Selain itu Mia akan masukkan ke dalam group whatsapp khas. Di dalam group tersebut anda boleh berinteraksi bersama ahli lain, bertukar pendapat, bertanyakan apa sahaja perkara tentang vitamin. Setiap bulan Mia akan kongsikan maklumat promosi dan info tentang kesihatan

Untuk mereka yang nak menjana pendapatan dengan Mia, segala bentuk bahan marketing, testimoni, cara untuk memdapatkan sales, info tentang produk dan set dan sebagainya akan diberikan kepada anda semua. Mudah kan. Dan anda hanya perli sharing tentang apa yang anda rasa setelah menggunakan vitamin tersebut.
  
Jadi, kepada yang masih berkira-kira untuk mendaftar ahli, inilah masa yang sesuai. Tak perlu tangguh-tangguh lagi. Banyak keistimewaan apabila mendaftar sebagai ahli Shaklee.  Dan daftarlah dibawah mereka yang betul-betul berpengetahuan tentang produk shaklee dan mahir dalam segala hal pemasaran. 

Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS/Whatsapp012 - 928 3726
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan

2 comments:

  1. wah !! saya suka benda percuma.. hee~ nanti dapat harga murahkan lepas dah jadi ahli.. kan ?

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...