Friday, November 18, 2016
Kebelakangan ini mia sering juga dengar ramai yang mempunyai tekanan darah tinggi adalah dari kalangan orang muda. Boleh dikatakan, 1 daripada 3 orang daripada kita akan mempunyai masalah tekanan darah tinggi. Jadi, hari ini Mia nak kongsikan cara yang cepat untuk turunkan darah tinggi supaya kita dapat hidup lebih sihat tanpa ubat. 

Bahayanya penyakit darah tinggi ini adalah ia boleh menyebabkan kepada penyakit lain yang lebih kronik seperti penyakit jantung, strok, kegagalan buah pinggang dan lain-lain lagi. Disebabkan simptom-simptom penyakit tekanan darah tinggi ini lebih kurang sama seperti sakit demam biasa (seperti: pening kepala, mudah letih, banyak berpeluh), ramai yang tidak menyedari mereka mengalami tekanan darah tinggi. 

turunkan darah tinggi, cara turunkan darah tinggi

Bagaimana tekanan darah boleh meningkat tinggi & komplikasinya jika dibiarkan tanpa sebarang ikhtiar?

Saluran darah kita ini boleh diibaratkan sebagai hos air yang panjang tu. Bila ada sesuatu yang tersumbat di dalam paip hos air tersebut, tekanan air akan meningkat. Lebih kurang sama juga dengan salur darah kita juga. Dalam darah kita ada pelbagai benda termasuklah oksigen, nutrien, karbon dioksida, toksin, bahan buangan dan lain-lain lagi. 

Apabila kepekatan darah meningkat disebabkan terdapat bendasing contohnya seperti kolestrol, dan ditambah pula dengan saiz salur darah yang kian mengecil dek kerana terdapat mendapan lemak-lemak, ini akan menyebabkan tekanan darah akan lebih tinggi. Dan pada waktu ini, jantung kita perlu berkerja keras untuk mengepam darah supaya darah terus mengalir dalam badan kita. 

Keadaan ini akan menyebabkan jantung membengkak dan boleh menyebabkan kematian kerana jantung gagal berfungsi dengan baik. Kesian kan pada jantung kita. Bukan jantung kita saja yang terbeban, malah banyak anggota lain juga turut terlibat. Akibat tekanan darah tinggi ini, pembuluh darah yang besar dan kecil akan rosak. Dan boleh meningkatkan risiko berlakunya strok dan serangan jantung.

Buah pinggang juga turut gagal berfungsi dan boleh mengakibatkan pendarahan dalam mata akibat daripada kerosakan pembuluh darah bersaiz kecil. Sebab tu kita kena pantau tekanan darah kita selalu supaya sentiasa dalam keadaan normal.

Satu lagi komplikasi akibat tekanan darah tinggi ialah ‘atrial fibrillation’ atau degupan jantung yang tidak stabil. Ini menyebabkan pesakit merasa berdebar-debar dan kadang-kala pening dan sesak nafas.


Bagaimana cara cepat untuk turunkan darah tinggi?

Sekarang ni terdapat pelbagai jenis ubat yang diberikan kepada pesakit darah tinggi untuk menurunkan tekanan darah. Akan tetapi mereka terpaksa mengambilnya setiap hari secara berterusan dan pastinya akan memberi kesan yang buruk pada masa jangka panjang. Jadi, sebelum pesakit darah tinggi ini mendapat komplikasi yang lebih teruk, kita berikhtiarlah dengan sirap ajaib ini iaitu VIVIX. 

turunkan darah tinggi, cara turunkan darah tinggi


Kenapa perlu ambil VIVIX untuk turunkan darah tinggi?

Dengan keistimewaan yang ada pada vivix, ia telah membantu ramai pesakit tekanan darah tinggi bebas dari masalah ini dan ada juga yang telah bebas dari kebergantungan ubat-ubatan. 

Vivix mengandungi kandungan RESVERATROL yang tinggi dan bertindak sebagai antioksidan yang sangat berkuasa untuk membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Resveratrol dapat menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL. Apabila kolesterol dan lemak berlebihan disingkirkan dalam darah, kepekatan darah akan kembali normal dan pembuluh darah lebih 'besih'. 


Selain itu, resveratrol yang terkandung di dalam Vivix juga dapat mencegah terbentuknya arteosklerosis (keradangan pada pembuluh darah), mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh, serta dapat memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah jantung.

Setiap bahan didalam vivix adalah dari sumber tumbuhan yang semulajadi. Cara pemprosesannya juga adalah melalui proses yang tidak melibatkan bahan kimia. Yang menariknya, setiap bahan yang digunakan dalam vivix telah diuji secara klinikal oleh pihak saintis untuk memastikan ia benar-benar selamat, semulajadi dan berkesan.

Betul ke Vivix boleh turunkan tekanan darah tinggi?

Vivix ini adalah produk yang telah dipatenkan. Sekiranya masih ragu-ragu, boleh lihat testimoni mereka yang telah bebas dari masalah tekanan darah tinggi ini dengan bantuan vivix.

Testimoni #1:

turunkan darah tinggi, cara turunkan darah tinggi

Testimoni #2:
turunkan darah tinggi, cara turunkan darah tinggi
 Testimoni #3:
turunkan darah tinggi, cara turunkan darah tinggi

Sekiranya anda atau orang disekeliling anda ada mengalami masalah tekanan darah tinggi, jangan pandang remeh tentang masalah ini. Dapatkan rawatan doktor terlebih dahulu, dan selepas itu bolehlah berikhtiar dengan vivix ini. 

Boleh hubungi Mia untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai vivix ini. Jangan malu untuk hubungi saya. Info details dan konsultansi akan diberikan secara eksklusif.

Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS/Whatsapp012 - 928 3726
COD | USM Pulau Pinang dan kawasan berdekatan

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...