Saturday, November 19, 2016
Masalah obesiti atau mempunyai berat badan berlebihan dah menjadi perkara biasa di negara kita. Di mana-mana pun kita boleh lihat mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Kadang-kadang kita selalu menyalahkan makanan yang ada depan mata kita. Disebabkan banyak makanan yang sedap-sedap, semuanya kita bedal, sedangkan kita tahu ada sesetengah makanan tidak elok diambil kerana mempunyai tinggi lemak, kolestrol, gula dan sebagainya. Tapi sebenarnya berat badan berlebihan ini juga berpunca daripada gaya hidup kita yang tidak sihat termasuklah kurang bersenam. 

Bagaimana nak kurus, tips bagaimana nak kurus

Salah satu cara untuk kita turunkan berat badan adalah dengan berdiet. Sehinggakan ada sesetengah orang tidak mengambil sumber karbohidrat (contohnya nasi, roti) langsung dalam tempoh masa yang lama untuk turunkan berat badan. Kesannya, setelah abis tempoh diet, berat badan kembali naik kerana metabolisme badan kita telah menurun. Tak ramai yang mampu berdiet untuk kekal kurus. Jadi, hari ni Mia nak kongsikan tips bagaimana nak kurus tanpa perlu teruk berdiet. 

Tips Bagaimana Nak Kurus Tanpa Perlu Diet yang Teruk

1. Jangan Biarkan Diri Berlapar
Ada sesetengah orang ingat bahawa kalau berdiet mereka tidak perlu makan sehinggakan berasa lapar sangat. Apabila kita dalam keadaan yang sangat lapar, kita lebih cenderung untuk makan dalam kuantiti yang banyak. Kita tetap kena makan, tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Jangan skip waktu makan yang utama. 

2. Pengambilan air yang mencukupi
Untuk turunkan berat badan, apa yang penting adalah keperluan untuk mengambil air yang mencukupi bergantung kepada berat badan. Setiap 25kg berat badan kita bersamaan dengan 1liter air dan lebihkan 1 liter air lagi. Contohnya kalau berat badan kita 50 kg, bersamaan dengan 2 liter dan dilebihkan 1 liter, jumlahnya adalah 3 liter sehari. Air sangat penting untuk buang segala toksin dalam badan. Sekiranya anda rasa tak mampu untuk habiskan 3 liter air atau lebih dalam sehari, Mia boleh tolong ajarkan tentang water challenge ni k. 

3. Lebihkan sumber protein dan serat dalam hidangan
Ramai yang silap bahawa mereka mengambil roti putih untuk menggantikan nasi, sedangkan roti putih dan nasi adalah dari sumber yang sama iaitu karbohidrat. Sebolehnya kurangkan pengambilan karbohidrat, lebihkan protein dan serat seperti sayuran hijau. Ini untuk meningkatkan metabolisme badan dan melancarkan proses pembuangan.

4. Kurangkan makanan tinggi garam
Makanan tinggi garam hanya akan membuatkan kita berasa haus, dan air akan kekal berada dalam badan untuk menstabilkan kandungan garam dalam badan. Ini akan membuatkan kita gemuk dengan air.

5. Amalkan suplemen yang selamat, semulajadi, dan berkesan
Suplemen yang selamat, semulajadi dan berkesan ini sangat membantu untuk turunkan berat badan. Untuk kurus dengan cara yang sihat, kita mesti lalui 3 mekanisma ni: BAKAR, BUANG & BINA. 

1. BAKAR:
Makanan berlemak memang kita suka sangat ambil kan, jadi banyak la lemak-lemak terkumpul dalam badan kalau kita tak bersenam. Rajin ke kita nak bersenam? Jadi, daripada lemak tu tersimpan dalam badan, baik kita bakor je lemak tu. Bukan bagus pun lemak tu, banyak bawak penyakit je. Jadi, inilah fungsinya kita ambil OMEGA GUARD untuk menguraikan lemak menjadi molekul yang lebih kecil supaya mudah disingkirkan.

2. BUANG:
Bahan yang kita tak perlukan dalam usus haruslah disingkirkan supaya nutrien yang kita ambik mudah diserap. Jadi inilah fungsinya HERB-LAX untuk singkirkan toksik dan mencuci usus. Herb-lax juga akan menyingkirkan lemak2 yang telah diuraikan tadi.

3. BINA:
Untuk kurus, penting untuk kita membina semula otot-otot supaya metabolisma badan tinggi dan tiada masalah gemuk semula lepas kurus nanti. ESP adalah sumber protein terbaik untuk membina sel-sel otot kita. Nanti takdelah menggeleber je otot kita bila lemak dah disingkirkan nanti. ESP juga memberi rasa kenyang yang lama & mampu mengawal nafsu makan kita. 

Bagaimana nak kurus, tips bagaimana nak kurus

Kelebihan Omega Guard + Herb-Lax + ESP
»memecahkan lemak kepada bentuk yang lebih kecil & senang diuraikan
» merendahkan kolestrol
» membakar lemak dengan cepat
» memberi tenaga tambahan
» meningkatkan metabolisme
» memberi rasa kurang lapar
» mencuci usus
» memudahkan kelancaran sembelit
» melembutkan najis

Yang SPECIALnya bila kita ambil set kurus ni, akan ada SIDE EFFECTS yang baik untuk kita. 
Antaranya adalah:
👍boleh mencegah salur darah daripada tersumbat
👍menguatkan daya ingatan & membentuk tumbesaran yang sempurna
👍mengelakkan berlakunya strok
👍kulit lebih anjal & cerah berseri.

SANGAT MULTIFUNCTION!!!

Anda nak tengok je ke orang lain kurus? Mia boleh guide anda jadi kurus seperti yang diidamkan. Pastikan anda mengambil produk ini dengan cara yang betul! 

Hubungi Mia Sekarang untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai suplemen ini di 012.928.3726



0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...