Sunday, September 11, 2016
Assalamualaikum semua...

Hari ni mia nak share salah satu minyak ikan yang banyak manfaatnya sehinggakan satu family pun boleh guna. Selalunya minyak ikan ni kita selalu fikir bagus untuk anak-anak je kan sebab ada dha dan aha yang bagus untuk otak tu, tapi sebenarnya banyak lagi manfaat lain tau...

Minyak ikan yang mia maksudkan adalah omega guard. Omega guard ni salah satu produk famous juga dalam Shaklee. Antara produk yang hot juga la. Omega guard ni dihasilkan daripada ikan laut dalam dikawasan beriklim sejuk dan yang penting minyak ikan ni diproses sebanyak tiga kali untuk membuang segala heavy metal yang banyak terkandung dalam ikan. Lagi banyak proses penyulingan tu, lagi bagus minyak tu sebab dah takde merkuri dan logam berat yang lain. Lagi satu kalau nak beli minyak ikan ni pastikan ia diperbuat daripada isi ikan dan bukan daripada hati ikan... kerana hati kan tempat memproses segala toksin, jadi tak bagus la kalau minyak ikan tu dihasilkan dari hati ikan.

Disebabkan OMEGA GUARD ni banyak manfaatnya, ianya dah jadi vitamin untuk kitaorang satu family, terutama untuk si emil ni. Disebabkan mia tak berani lagi nak kasi anaknya telan sebiji omega guard ni, jadi maknya cuma pecahkan dan masukkan dalam susu dia je. Takde pun bau hanyir ke apa, dia minum je susu tu sampai habis. hehe.

Waktu emil batuk berkahak pun mia kasi lebih sikit. Bila dah ambil omega guard ni waktu dia batuk tu, tak lama lepas tu dia akan muntah. Memang akan keluar semua kahak yang ada tu. Lagi cepat baik batuknya bila kahak dah dikeluarkan.


Ramai yang kasi omega guard ni pada anak dorang yang ada asthma, Alhamdulillah asthma dah berkurang. Omega Guard ni jugak bagus untuk perkembangan otak dorang. Ada je soalan cepumas dari emil ni. Nampak jugak dia cepat tangkap apa yang kita ajar. Alhamdulillah. Apa yang terbaik hanyalah untuk perkembangan mereka kelak.

Disebabkan dah tahu banyak kelebihan omega guard ni, sejak dalam kandungan lagi untuk anak kedua duk ambil omega guard ni. Sampai la ke sekarang duk BF kan anak ke2. Bukan manfaat tu dapat kat anak ja. Mak pun dapat tempias sama. Sebab OMEGA GUARD ni membakar lemak2 yang tersimpan lama tu. Jadi, dalam masa yang sama boleh la kurus. Kolestrol pun berkurang.

Waktu mengandung kali kedua dulu memang berat sewaktu hamil tu terkawal je, asbab ambil omega guard ni la sebab omega guard ni buat kita rasa kenyang dan dia kan bakar lemak-lemak yang tak perlu tu.

Best tau omega ni... Memang wajib ada satu disetiap rumah untuk kegunaan seisi keluarga.

Untuk pertanyaan lanjut mengenai Omega Guard boleh Whatsapp mia di 012.928.3726

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...