Friday, September 16, 2016
Assalamualaikum semua...

Korang pernah dengar tak tentang landmark study? Mia pun baru je tahu tentang landmark study ni sejak berjinak-jinak dengan bisnes ni. hihi. Memang jarang dengar tentang landmark study kan sebab kat malaysia takde pun syarikat yang buat landmark study ni.

Tapi, penting sebenarnya sekiranya sesebuah syarikat yang menjual makanan tambahan atau suplemen untuk menjalankan landmark study ni. Sebab apa?

1. kalau korang rasa tak perlu suplemen untuk sihat, cuma kena jaga makan je, LANDMARK STUDY membuktikan sebaliknya

2. kalau korang rasa suplemen brand apa-apa pun sama je, tapi LANDMARK STUDY membuktikan sebaliknya

3. kalau korang rasa Shaklee tak bagus, tapi LANDMARK STUDY membuktikan sebaliknya

Kita kena tahu dulu Apa itu LANDMARK STUDY?
Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.

dan Syarikat Shaklee ambil risiko untuk buat Landmark Study ni terhadap suplemen mereka untuk buktikan keberkesanan produk shaklee ni. Landmark Study ni dijalankan kepada 3 golongan, iaitu:
1. golongan yang tak ambil suplemen
2. golongan yang ambil suplemen brand lain
3. golongan yang ambil suplemen Shaklee

Hasil Kajian dari Landmark Study
Dan, kalau tengok pada graf dalam gambar tu menunjukkan produk shaklee ni bagus untuk meningkatkan kesihatan mereka yang ambil dan dapat mengurangkan risiko mendapat penyakit.

Cuba cek suplemen yang korang makan, ada buat landmark study tak? Landmark study dari shaklee ni bukan dibuat oleh pihak shaklee sendiri, tapi dari pihak ketiga, yang takde kena mengena pun dengan shaklee. Dan result kajian ni dah diterbitkan dalam Nutrition Journal 2007.

Kita ambil suplemen untuk lebih sihat, jadi kena la cari suplemen yang membuktikan suplemen tu selamat & berkesan.

Landmark Study produk Shaklee
Apa yang menariknya, walaupun CEO Shaklee corporation, Mr Roger Bernett ni tahu risiko buat landmark study ni, tapi dia tetap juga buat sebab dia memang yakin produknya adalah yang paling bagus dan melalui landmark study ni la dapat membuktikan produk shaklee ni memang bagus.

Sebabnya bukan calang-calang saintis yang menjalankan kajian ini, pastinya yang terbaik dalam lapangan nutrisi. Landmark Study ini telah dijalankan oleh top saintis di UC Berkeley, Dr Gladys Block. Dr. Block telah mengusulkan kepada Shaklee untuk menjalankan kajian bagi menguji keberkesanan dan keselamatan pengambilan suplemen secara menyeluruh bagi tempoh waktu yang panjang.

Walaupun keputusan buruk pun, tetap akan disiarkan. Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat sekiranya hasil dari kajian menunjukkan produk mereka tidak berkesan, berbeza dengan Shaklee yang yakin dengan keberkesanan produknya.

Jadi kami sebagai pengedar, bukan suka hati mengatakan produk ini berkesan tetapi ianya telah dibuktikan berkesan!

Nak dapatkan suplemen/vitamin yang SELAMAT dan TERBUKTI BERKESAN?
Boleh whatsapp/sms MiaZain di 012.928.3726

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...