Tuesday, August 02, 2016
Assalamualaikum...

Nutriwhite adalah salah satu produk penjagaan kulit daripada Shaklee. Haa, mesti ramai tak tahu kan yang shaklee juga ada produk untuk penjagaan kulit dari luaran. Ramai yang ingat shaklee nie ada jual vitamin je. Sebenarnya, shaklee nie mempunyai produk yang lengkap, daripada set-set vitamin, set penjagaan kulit muka, set untuk kesihatan rambut, sehinggalah ke set penjagaan kebersihan rumah. Sangat lengkap.


Jadi, hari ni Mia nak kongsikan tentang set penjagaan kulit secara luaran. Iaitu set Nutriwhite. Produk Nutriwhite ini memang khas dihasilkan untuk kulit orang asia macam kita-kita nie. 

Set Nutriwhite adalah rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains. Set ni khas untuk menyelesaikan masalah jeragat, pigmentasi, tompok hitam dan sebagainya yang menjadikan kulit wajah kelihatan kusam.

Bahan-bahan yang digunakan dalam Nutriwhite Shaklee

Terdapat 16 jenis ramuan botani yang digunakan dalam produk Nutriwhite antaranya adalah:

1) Buah-buahan beri seperti Bearberi, Strawberi, Mulberi, Scullcap, Pokok Bic dan Kacang soya digunakan bagi PEMUTIHAN kulit.

2) Nutrien seperti Aloe Vera, Rosemary, Mountain Arnica, Peony dan Kudzu digunakan bagi melembapkan dan melegakan kulit.

3) Ramuan botanikal seperti Linden, Marsmallow, Rumpai laut, Alga Hijau dan Cat’s claw pula digunakan bagi MENYIHAT, MELEMBAP dan MENEGANG kulit.
Set Nutriwhite Shaklee ini mengandungi :
===========================

1.Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
•Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

2. Overnight Renewal Whitening Cream
•Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
•Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
•Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
•Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
•Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

3. Gentle Deep Foaming Cleanser
•Membersihkan dan menyegarkan kulit
•Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
•Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
•Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
•Lembut dan menyegarkan

4. Soothing Radiance Whitening Softener (toner)
•Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
•Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
•Kudzu menegangkan dan mencerahkan
•Marshmallow melembapkan
•Ianya sangat berkesan

5. Gentle Action Makeup Remover
•Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
•Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
•Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
•Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

6.Daily Defense Whitening Essence
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan: 
•Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
•Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
•Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
•Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
•Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
•Lembut dan mudah diserap oleh kulit

7. Spot Whitening Treatment
•Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
•Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
•Cats Claw menegangkan kulit
•Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

Dah ramai yang berpuas hati menggunakan set nutriwhite ni. Yang penting selamat kerana dihasilkan daripada sumber semulajadi dan tanpa bahan kimia merbahaya. Dan yang lagi best penggunaannya sangat jimat sehinggakan boleh guna sehingga ke 6-7 bulan pun tak habis lagi.

Rugi kalau tak cuba.

MiaZain
012-928 3726
Your Health & Beauty Consultant

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...