Monday, August 08, 2016
1
Assalamualaikum...

Korang perasan tak kalau dulu-dulu orang yang dah berusia je ada penyakit kronik contohnya macam penyakit jantung, darah tinggi, kencing manis semua tu. Tapi sekarang orang muda pun dah ramai yang ada penyakit-penyakit ni. Pernah tak korang terfikir sebab apa? Sebab zaman dah moden yea? hihi...

Sebenarnya ia dikaitkan dengan TEORI PENUAAN. Semua diantara kita akan jadi tua (kalau diizinkan). Bila usia kita meningkat, sel-sel badan kita pun jadi tua, dah tak produktif, aktivitinya merosot. Jadi kita mudah terdedah kepada penyakit degeneratif. Penyakit degeneratif ni bukan disebabkan oleh kuman atau bakteria tapi disebabkan oleh kemerosotan pada sel itu sendiri. Antara penyakit degeneratif adalah penyakit jantung, alzheimer, kanser, darah tinggi, kencing manis, tumor, parkinson dan lain-lain lagi. 

Contohnya macam kereta. Bila kereta dah lama kita guna, tak servis pulak tu, macam-macam la dia nak rosak kan sebab dah lama guna, mula la rasa tak best dah bawak kereta tu kan. Sama la juga dengan badan kita. Itulah yang dimaksudkan dengan penuaan atau ageing. 

Selalunya penyakit-penyakit degeneratif ni dihidapi oleh warga tua sebab mereka dah guna badan mereka dah lama dah, aktiviti sel pun jadi merosot. Tapi sekarang, ramai pula yang dapat penyakit degeneratif ni tak kira usia. Sekarang ni kanak-kanak pun boleh ada penyakit kencing manis. Kenapa yea?

Sebabanya kita terlalu banyak terdedah dengan RADIKAL BEBAS. Radikal bebas ni boleh jadi berguna pada badan kita dan boleh juga memusnahkan badan kita. Sebenarnya badan kita sendiri memerlukan radikal bebas untuk melawan anasir-anasir jahat yang masuk dalam badan, dan badan kita boleh memusnahkan radikal bebas tu sendiri. Tapi bila dah banyak sangat radikal bebas dalam badan, ia merosakkan pula sel-sel badan yang patut dilindungi sehingggakan badan kita dah tak mampu nak memproseskannya. 


Radikal bebas yang berlebihan dalam badan kita merosakkan sel-sel badan dan melemahkan fungsinya sehingga mencetuskan pelbagai penyakit kronik/degeneratif (sumber: Jurnal Free Radicals, Antioxidants in Disease and Health yang dimuatkan dalam International of Biomedical Science). 

**Dari mana datangnya radikal bebas ni?**
1. Terdedah kepada sinar ultraviolet(UV) matahari
2. Terdedah kepada pencemaran alam (asap kenderaan, asap kilang, asap rokok)
3. Pengambilan makanan segera dan makanan berproses
4. Selalu stress

**Bolehkah radikal bebas dimusnahkan?**
Radikal bebas yang dah masuk ke dalam badan kita boleh dimusnahkan, iaitu dengan pengambilan antioksidan. Antioksidan akan melawan proses pengoksidaan sel supaya mencegah daripada sel menjadi rosak. Masalahnya, badan kita tak mampu nak hasilkan antioksidan ni, jadi kita hanya bergantung pada bekalan makanan yang kita ambil sahaja. Antara contoh antioksidan nia adalah Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E. Dan ada lagi power antara 3 vitamin ni iaitu superantioksidan VIVIX.

Vivix ni diformulasikan dengan Resveratol dimana ia adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan dari tumbuhan untuk melawan perosak. Resveratol adalah sejenis polifenol yang tinggi kandungan antioksidan yang mampu untuk memelihara badan daripada kerosakan sel yang menyebabkan risiko penyakit kronik. 

**Fungsi Vivix adalah:**
1. Memperbaiki DNA
2. Memperbaiki tenaga sel
3. Mengaktifkan pengawalan genetik
4. Melambatkan pembentukan protein AGE.

**Kelebihan VIVIX**
» Membantu mengelakkan KANSER
» Mengurangkan risiko PENYAKIT JANTUNG
» Menurunkan kadar gula dalam darah pesakit KENCING MANIS
» Membantu mengawal TEKANAN DARAH TINGGI
» Meningkatkan kesihatan ARTHRITIS & menyokong KESIHATAN SENDI
» Membantu kurangkan insiden bagi penyakit NYANYUK
» Menggalakkan PENURUNAN BERAT BADAN
»'Meningkatkan SISTEM IMMUNE 
» menyokong KESIHATAN MATA
» Menggalakkan kesihatan KESELURUHAN
» TAK PERLU TELAN PIL BANYAK sangat untuk menjaga kesihatan
» melambatkan proses penuaan LOCK YOUR AGE!! awet muda.

Golongan yang sangat memerlukan Vivix.
1. Pesakit Diabetes
2. Arthiritis
3. Pesakit Gout
4. Pesakit kanser
5. Orang yg rabun mata
6. Ibu dan bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab
7. Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum
8. Atlit atau yg aktif Sukan
9. Yang nak kekal muda - Anti Penuaan
10. Mereka yang nak turunkan berat badan
11. Mereka yang mempunyai masalah cyst dan fibroid
12. Mereka yang mempunyai masalah parkinson dan alzheimer
13. Pesakit darah tinggi dan yang mempunyai kolestrol tinggi

Disini mia kongsikan testimoni mereka yang telah mengambil vivix dan sangat berpuas hati dengan kesannya.

a) pesakit bell palsy pulih dengan vivix


b) Kanser kalenjar pulih dengan vivix.

c)Pesakit stroke dah boleh bergerak selepas mengamalkan vivix.


JANGAN TAKUT UNTUK TUA, TAPI TAKUTLAH SEKIRANYA PENUAAN BERLAKU PADA SEL BADAN KITA. 
Untuk info lanjut mengenai Vivix, boleh sms/whatsapp mia yea...

MiaZain
012-928 3726
Your Health & Beauty Consultant

1 comments:

  1. terlalu kerap makan makanan berproses memang membahayakan tp nak buat mcm mna kan.. cara hidup kita yg mengundang semua tu.. huhuhu..

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...