Tuesday, May 19, 2015
3
Assalamualaikum semua....


Pasti setiap hari kita sibuk dengan aktiviti harian sehinggakan kita tidak berkesempatan untuk makan. Jadi, jalan terbaik adalah dengan mengambil suplemen yang boleh menampung keperluan makanan sehari-hari. 


Kita sudah sinonim kalau orang kata dengan pengambilan minyak ikan menjadikan seseorang itu lebih bijak terutamanya kepada kanak-kanak. Akan tetapi dengan pengambilan minyak ikan dalam masa yang lama juga boleh memberi manfaat kepada kesihatan badan dan jantung. 

Terdapat banyak jenis minyak ikan dipasaran. Salah satunya adalah Omega Guard. Omega Guard adalah minyak ikan terbaik dunia kerana mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Ia juga diekastrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk dan tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.



Ini adalah perkongsian daripada En. Fahmi, dimana kesihatan beliau telah berubah 100% selepas mengambil Omega Guard ni. Tak percaya? Jom tengok perkongsian beliau yang mempunyai tekanan darah tinggi serta kolestrol yang tinggi yang menyebabkan beliau asyik terbaring sehingga tidak boleh bergerak:





Kelebihan Omega Guard berbanding minyak ikan yang lain

Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak Omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi dan menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.
1 kapsul Omega Guard ini mengandungi 905mg asid lemak EPA, DHA dan Asid Lemak (Omega 3)

  • EPA membantu menyihatkan jantung dan sendi anda
  • DHA penting bagi perkembangan dan fungsi otak
  • Asid lemak (Omega-3) ini tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan kita dan perlu diambil dari sumber makanan.

Apakah fungsi EPA?


  1. Membantu mencegah kanser
  2. Mencegah pembekuan darah
  3. Membantu mengawal kadar kolesterol yang berlebihan
  4. Membantu menghindar dari tekanan perasaan
  5. Membantu mencegah penyakit darah tinggi

Apakah fungsi DHA?


  1. Mencegah asma
  2. Meningkatkan daya seksual
  3. Mencegah sakit kulit
  4. Mengelakkan simptom kanser payudara & kanser prostat
  5. Menghindar migrain dan rasa kebas pada anggota badan
  6. Mengelakkan rasa sejuk pada bahagian kaki dan tangan

Siapa yang memerlukan Omega Guard Shaklee ini?

1. Ibu Hamil

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
  • Mengurangkan risiko baby lahir pra-matang (bayi tidak cukup bulan)
  • Mengurangkan risiko meroyan selepas kelahiran baby
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

2. Ibu Menyusu

  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penghasilan dan kuantiti susu

3. Kanak-kanak

  • Pertumbuhan badan yang sihat juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan

4. Mereka yang mengalami masalah berat badan

  • Omega-3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan kita akan berasa kenyang lebih lama

5. Mereka yang sering dilanda masalah kesihatan

  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Stroke
Disini saya kongsikan mereka yang telah mencuba omega guard dan telah berpuas hati kerana telah melihat keberkesanannya.


#Testimoni 1: Anak dah tak tersumbat hidung, kahak pun hilang
Minyak ikan, omega 3, omega guard, ubat darah tinggi, ubat demam

#Testimoni 2: Anak pulih dari eczema 
minyak ikan terbaik, pulih eczema, cara nak pulihkan eczema, testimoni omega guard, omega guard

#Testimoni 3: Berat badan turun 3kg, lengan makin kecik
minyak ikan terbaik, omega guard, testimoni omega guard, cara turunkan berat badan, berat badan turun dengan omega guard


Sebotol Omega Guard Shaklee ini berharga Rm136 (90 biji kapsul) yang boleh bertahan sehingga 3 bulan mengikut keperluan anda. Sangat jimat dan berbaloi. Anda boleh baca maklumat lanjut mengenai omega guard juga di SINI


Sekiranya anda atau orang yang anda sayang tersenarai dalam siapa yang memerlukan omega guard seperti diatas, cepat-cepatlah dapatkannya. Jangan bertangguh lagi. Saya akan bimbing anda cara makan yang betul agar masalah anda dapat dibetulkan 

-With Love-

DiariEmil
Shaklee ID 1081104
012.928.3726

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

  2. Info yang menarik mengenai minyak ikan Omega-3. Memang pengambilan minyak ikan Omega-3 banyak mendatangkan manfaat kesihatan. Namun pengambilan minyak ikan Omega-3 boleh juga mendatangkan kemudaratan sekiranya ianya diambil dalam dos yang berlebihan. Antaranya ialah ia boleh mendatangkan 'reversal effect' iaitu sistem imunisasi badan yang sepatutnya menjadi lebih kuat dengan pengambilannya akan menjadi lemah. Akibatnya seseorang itu akan mudah mendapat penyakit berjangkit dan penyakit kronik seperti kanser dan sebagainya. Selain itu, kesan terlebih dos minyak ikan Omega-3 juga ialah darah kita akan menjadi terlalu cair lalu meningkatkan risiko perdarahan luaran dan dalaman.

    ReplyDelete
  3. Untuk kasus kolesterol tinggi, omega 3 Nature EPA bekerja optimal jika dikombinasikan dengan diet rendah lemak. Selain lemak hewani, minyak tumbuhan, margarine juga harus dikurangi. Perbanyak konsumsi serat, hindari rokok dan rutin berolahraga akan membantu mempercepat proses penyembuhan.

    ReplyDelete

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...