Thursday, February 19, 2015
ESP merupakan killer product dalam banyak2 product shaklee yang lain. Ramai yang suka dengan ESP nie. Anda tahu kenapa??? 
Jom kita tengok kelebihan atau fakta mengenai ESP nie.


FAKTA ESP 1:Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

FAKTA ESP 2:Indeks glisemiknya (G.I) rendah iaitu 39 dan sesuai diambil oleh pesakit kencing manis. G.I. menempatkan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.
** Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.                                                                              FAKTA ESP 3: Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang banyak manfaatnya malah boleh menyebabkan pencemaran bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP  dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

FAKTA ESP 4:Setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

FAKTA ESP 5: ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

FAKTA ESP 6:Protein kacang soya ESP adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur dan 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Haa, untungnye orang yang ambik ESP nie kan. Banyak sangat manfaat dan kelebihannya. 
Jom dapatkannya sekarang melalui saya.

Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS| 012 - 928 3726
EMAIL |salmiahmz@gmail.com

¶ JOM BERUBAH!!! SIHAT BERSAMA SHAKLEE
¶ JADIKAN SAYA PERUNDING VITAMIN TERBAIK ANDA
¶ TERIMA KASIH KERANA MEMBACA ENTRY INI. JIKA ANDA RASA IA BERGUNA, SILA KLIK BUTANG SHARE. "SHARING IS CARING".

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...