Tuesday, February 11, 2014
Sejak kebelakangan ini, kes Ovarian Cyst semakin menjadi-jadi. Telah ramai yang memperkata tentang masalah ini dan menghantui ramai wanita. Bagi mereka yang ingin hamil, cyst merupakan salah satu penghalang dan boleh mengganggu kebarangkalian untuk hamil. Pada tahap tertentu, kebarangkalian untuk membuang cyst melalui pembedahan adalah tinggi dan sekiranya tidak dirawat, cyst tersebut akan bertukar menjadi kanser. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidaksuburan anda.

Cyst kecut dengan shaklee

APAKAH CYST?
Cyst adalah ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai di dalam uterus. Kebanyakan kes-kes lambat berkembang dan tidak menyebabkan apa-apa gejala dan hanya peratusan kecil kes-kes yang memerlukan rawatan perubatan. Ia dikategorikan mengikut di mana mereka membesar dalam rahim. Beberapa kajian menunjukkan bahawa sehingga 75% wanita akan mengalami cyst di sepanjang hayat mereka.

Menurut kata Dr.Zubaidi Hj.Ahmad, Ovarian Cyst bukanlah bersifat penyakit. Dr.Zubaidi juga berkata,

"Pada wanita yang normal, setiap kali kitaran haids, organ ovari akan membentuk gelembung dinamakan ovarian folikel. Ia mengandungi ovum, yakni benih wanita. Selepas ovum dikeluarkan, ovarian folikel ini akan mengecut, tetapi ada sesetengahnya terus membesar melebihi 2cm. Ini dinamakan ovarian cyst."

Punca Ovarian Cyst
Punca berlakunya pertumbuhan cyst ini adalah disebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen dalam tubuh badan kita. Pertumbuhan luar biasa ini berlaku pada sel didalam rahim wanita dan adakalanya tumbuh di dalam ovari. Tumor ini hanya seolah-olah terhasil semasa tahun-tahun reproduktif, dan yang sedia ada mungkin mula mengecut selepas putus haid. Ia boleh jadi tumbuh dengan cepat semasa mengandung apabila pengeluaran estrogen dan aliran darah kepada kenaikan rahim, tetapi biasanya tidak menyebabkan komplikasi.
Oleh itu pengambilan supplemen amatlah digalakkan sebagai langkah-langkah pencegahan. 

Telah ramai yang mengambil GLA Complex Shaklee mendapati cyst nya kecut dan keluar melalui darah sewaktu haid. Kita lihat dulu apa kata mereka:
Testimoni 1:

 Testimoni 2:

GLA COMPLEX berfungsi menstabilkan hormon dan sangat baik diambil oleh wanita. Ia menjaga dalaman dan kesannya sangat baik. Dengan bahan asasnya minyak Bunga Borage, minyak biji bunga matahari serta Vitamin E semulajadi, GLA Complex juga mampu untuk:
 1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
 2. Membantu meningkatkan kesuburan
 3. Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
 4. Membantu dalam menangani menopaus
 5. Mengecilkan saiz cyst
 6. Menguatkan kuku dan rambut
 7. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
 8. Membantu menangani ekzema
 9. Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
 10. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
 11. Menguatkan imuniti tubuh
 12. Memperlahankan proses penuaan
 13. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
 14. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
 15. Mengawal kolesterol
 16. Untuk fungsi saraf
Hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS| 012 - 928 3726
EMAIL |salmiahmz@gmail.com
 FB Fanpage : Jurnal Sihat Cantik

JOM BERUBAH!!! SIHAT BERSAMA SHAKLEE
JADIKAN SAYA PERUNDING VITAMIN TERBAIK ANDA
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA ENTRY INI. JIKA ANDA RASA IA BERGUNA, SILA KLIK BUTANG SHARE. "SHARING IS CARING".

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...