Friday, February 07, 2014

Sedarkah anda bahawa setiap hari kita mengambil bahan-bahan bertoksin ke dalam sistem tubuh badan kita?
Tahukah anda bahawa toksin yang terdapat di dalam badan kita yang berpunca dari pelbagai aspek ini telah menyebabkan kandungan toksin meningkat di dalam badan kita setiap hari?
Tahukah anda bahawa banyak penyakit-penyakit hari ini berpunca dari kandungan toksin yang banyak di dalam tubuh badan?

Toksin terdapat hampir di semua organ manusia, di mana sebahagian besarnya terhasil apabila sisa makanan yang tidak dicerna sepenuhnya, pemakanan ubat-ubatan kimia, merokok, pengambilan minuman keras dan pemakanan yang tidak seimbang, tidak dapat dikeluarkan dari dalam tubuh. Secara normal, hari-hari badan kita akan menyingkirkan toksin melalui peluh, najis dan air kencing. Pembuangan toksin dari badan adalah perlu bagi bagi memastikan tubuh badan kita berfungsi secara normal

DARI MANA DATANGNYA TOKSIN?

Toksin pada badan kita datang samada dari persekitaran atau dari dalam badan kita sendiri. Ia masuk ke dalam badan melalui macam-macam cara seperti :

 1. UDARA : udara yang mengandungi asap, bahan kimia, racun dan bahan cemar lain disedut masuk ke dalam badan
 2. MAKANAN/ MINUMAN : makanan atau minuman yang tidak bersih atau dimasak mungkin mengandungi sisa racun, bahan kimia dan sebagainya.
 3. UBATAN : Ubatan sintetik dan vaksin juga boleh menyebabkan toksin bertambah dalam badan.
 4. RADIASI : pendedahan terhadap sinar x-ray, bahan radioaktif dan gelombang mikro
 5. MAKANAN TIDAK HADAM : makanan yang tidak hadam dan tinggal akan usus akan mengalami tindakbalas biokimia dan meracuni tubuh anda dari dalam
 6. DEHIDRASI dan MALNUTRISI : kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan tindakbalas enzim, sistem imun dan saraf yang meracuni sistem manusia

SIMPTOM TOKSIN BERLEBIHAN!!

 1. Sering keletihan, kurang bertenaga, sakit kepala ,mulut berbau , bau badan
 2. Insomnia (masalah tidur), Mata gelap , Mata merah
 3. Daya ingatan dan tumpuan yang lemah, Rasa cemas
 4. Alahan, Masalah sinus, Sistem imun yang lemah
 5. Masalah sistem pencernaan – sembelit, kembung perut
 6. Masalah sendi - lenguh lenguh badan
 7. Masalah kulit – jerawat, eczema
 8. Selulit, Kenaikan berat badan, Tanda-tanda penuaan awal
 9. Kajian sains telah menghubungkaitkan toksin alam sekitar dengan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser, masalah reproduksi, penyakit jantung, asma dan penyakit Alzheimer.

Sekiranya anda mempunyai simptom-simptom diatas, maka cepat-cepatlah cari cara untuk buangkan toksin dari badan, atau dengan nama lainnya adalah DETOX. Apabila toksin telah banyak berkumpul dalam badan, maka lagi senang lah kita akan mendapat penyakit. Selain itu, dengan detox, penyerapan nutrisi makanan atau suplemen yang diambil akan menjadi lebih mudah.  

Shaklee ada menawarkan produk untuk menyah toksin dalam badan kita dengan mudah. Jom kita tengok produk apa yang sesuai untuk detox...

Alfalfa Sebagai Pencuci Seluruh Badan
Antara penyahtoksik yang terbaik iaitu Alfalfa. Berasaskan daun herba yang akarnya panjang jauh ke dalam tanah dan bertindak untuk detox keseluruhan badan kita. Alfalfa yang bersifat alkali boleh mengembalikan kenormalan badan kita yang berasid dan menghilangkan toksik dalam badan. Alfalfa bertindak meransang aliran hempedu, dan juga membuang mineral-mineral yang berbahaya dalam badan. Ia juga membantu masalah gout dan mengurangkan kolestrol dalam darah.
Garlic Sebagai Pencuci Darah
Garlic bertindak untuk mengeluarkan raksa daripada dalam badan dengan pantas. Selain itu, logam toksik yang lain seperti kadmium dan plumbum akan menaikkan tekanan darah jika tidak dibuang. Garlic mampu untuk menyahkan logam toksik. Garlic Shaklee merupakan lain daripada yang terdapat di pasaran kerana bahan kimia yang terdapat dalam bawang putih iaitu Allicin masih terpelihara disebabkan proses pembuatannya menggunakan suhu yang rendah.DTX Complex Sebagai Pencuci Hati
Hati merupakan organ badan kedua terbesar selepas kulit. Antara punca utama hati mengalami tinggi toksik adalah disebabkan oleh rokok. Kandungan utama menyebabkan DTX Complex Shaklee lain daripada yang lain ialah diekstrak daripada biji benih pokok susu tisel dan cendawan Reshi yang mempunyai antioksida yang tinggi. Iaitu berfungsi untuk menyokong keupayaan badan untuk menghasilkan protein untuk menjana semula sel-sel hati yang telah rosak.
Herb-Lax Sebagai Pencuci Usus
Bertindak untuk membersihkan usus kita daripada sisa lemak dan toksik yang melekat di dalam usus ataupun colon. Herb-lax bertindak untuk meransang usus untuk mempercepatkan proses detox dan pembersihan secara lembut iaitu membuang najis-najis yang tersekat ataupun tersimpan lama. Selain itu, keberkesanan Herb-Lax menghilangkan bau badan, melegakan sembelit, mengurangkan masalah jerawat dan usus boleh berfungsi dengan keadaan baik.Nak detox badan? ketahui lebih lanjut mengenai produk ini dengan menghubungi saya. 
Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS| 012 - 928 3726
EMAIL |salmiahmz@gmail.com
 FB Fanpage : Jurnal Sihat Cantik

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...