Monday, January 20, 2014
Assalamualaikum dan selamat pagi...


Apa khabar wahai dunia... semoga sihat & ceria selalu untuk meneruskan kehidupan dan beribadat kepada-Nya. Untuk kehidupan yang lebih sihat, pengambilan vitamin adalah digalakkan untuk menjamin keperluan nutrisi yang mencukupi. Makanan yang kita makan setiap hari bukan tidak mencukupi untuk menampung keperluan badan, akan tetapi banyak khasiat makanan yang kita makan telah kurang zatnya mungkin disebabkan zatnya hilang ketika memasaknya. Lebih-lebih lagi dalam zaman moden sekarang, ramai dikalangan kita mengambil jalan mudah dengan mengambil makanan segera atau fast food sebagai makanan harian dimana makanan tersebut bukan sahaja tidak berkhasiat malah boleh memudaratkan. 

Ha, panjang pulak mukadimahnya.... huhu...


Hari ni saya nak perkenalkan satu lagi HOT produk Shaklee, GLA Complex, macam pisang goreng panas sebab vitamin ni baik untuk semua golongan sama ada lelaki, wanita dan remaja. 

GLA Complex


GLA (asid linolenik gamma) adalah salah satu komponen kimia yang terkandung dalam minyak bunga borage. Borage oil mengandungi GLA yang lebih banyak dari EPO (evening primrose oil) iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kepekatan yang tinggi dalam GLA Complex Shaklee memberi byk kebaikkan kepada kesihatan wanita dan lelaki.

Secara ringkasnya GLA bagus untuk:


1. Kesuburan ataupun ingin hamil

Iaitu kandungan asid linolenik membantu untuk hasilkan cecair yang berwarna putih untuk kesuburan wanita apabila tiba masa ovulasi.

2. Mengurangkan senggugut ketika datang bulan

GLA boleh dibantu bersama ostematrix untuk wanita yang menghadapi sengugut ketika datang bulan.

3. Mencantikkan kulit

GLA mengandungi Vitamin E iaitu bertindak sebagai antioksida di dalam badan kita.  Dengan itu, secara tidak langsung GLA mencantikkkan kulit jika diambil secara konsisten.

4. Menggalakkan kesihatan jantung

GLA sangat bagus jika diambil bersama-sama Omega Guard Shaklee kerana ia akan membantu untuk kesihatan jantung. Kandungan Omega 6 yang membantu jantung lebih sihat. Maklumlah kan penyakit jantung menyerang secara diam-diam kan. Pencegahan awal digalakkan.

5. Melambatkan penuan

Pengambilan GLA konsisten boleh buatkan anda awet muda. Malah boleh untuk hilang jeragat di muka.


Ini hanyalah 5 sebab utama anda perlu memiliki GLA complex Shaklee. Terdapat banyak lagi kebaikan GLA.
Jom dapatkan sebotol GLA complex dengan saya hari ini. Harga istimewa akan diberikan.

Maklumat lanjut atau tempahan produk Shaklee, boleh hubungi saya:                                 
Mia
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1081104 
SMS| 012 - 928 3726
EMAIL |salmiahmz@gmail.com
 FB Fanpage : Jurnal Sihat Cantik

0 comments:

Post a Comment

Tinggalkan jejak anda di ruangan komen...